Denis Alibec va lucra din nou cu Șumudică, tehnicianul care l-a transformat într-unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1. Sub comanda actualului antrenor al campioanei, vârful de 30 de ani a marcat 30 de goluri în 60 de partide pentru Astra, fiind cel mai important om din spatele titlului cucerit în stagiunea 2015-2016.
Clubul turc a confirmat împrumutul, astfel că Alibec va reveni în campionatul nostru după ceva mai mult de jumătate de an.
"Un împrumut pe un an a fost semnat de clubul nostru cu CFR Cluj, din România, pentru jucătorul Denis Alibec", anunță turcii pe pagina de Twitter.
Romanian Liga I
Farul Constanța a făcut scorul campionatului cu FC Botoșani! Elevii lui Gică Hagi, victorie cu 8-0
04/12/2022 LA 13:12

Planul turcilor cu Denis Alibec, fotbalist împrumutat la CFR Cluj

S-a ajuns la această variantă, după ce tehnicianul lui Kayserispor, Yalcin Koşukavak, le-a transmis oficialilor că nu se va baza pe român în viitorul sezon. Turcii au nu mai puțin de 9 atacanți în lot, astfel că lui Denis, venit după o perioadă în care a fost accidentat, i-ar fi fost imposibil să fie titular, cel puțin în prima parte a sezonului.
Cum salariul avut de român era unul imens - 800.000 de euro - s-a luat în calcul vânzarea acestuia. Doar că oficialii clubului voiau să își recupereze din investiția făcută (1 milion de euro au plătit Astrei în toamna lui 2020), lucru imposibil în condițiile în care Alibec vine după o accidentare. S-a ajuns astfel la o situație de compromis, împrumutul, clujenii urmând a suporta o mare parte din salariul atacantului.
Turcii au înțeles relația excelentă pe care o are Denis cu fostul antrenor de la Kayserispor (Șumi i-a antrenat în perioada 2017-2018) și speră ca, sub comanda acestuia, Alibec să strălucească din nou. Astfel, din sezonul viitor, fie internaționalul nostru va redeveni o opțiune pentru prima echipă a lui Kayserispor, fie va putea fi vândut pe o sumă apropiată de investiția inițială.
2 goluri în 15 partide a reușit Alibec pentru Kayserispor sezonul trecut, mult prea puțin pentru așteptările avute.
International friendlies
Încă un fotbalist important, OUT din lotul României înainte de amicalele cu Slovenia și Moldova
13/11/2022 LA 19:45
Fotbal
Marius Șumudică laudă prestațiile lui Alibec. "Este printre cei mai buni atacanți cu care am lucrat"
24/10/2022 LA 10:02