Un produs al academiei La Masia, acolo unde a trecut prin toate grupele de copii și juniori începând cu anul 2012, Ansu Fati a semnat un contract valabil până în 2027 cu gruparea de pe Camp Nou. La fel ca Pedri, un alt puști minune al Barcelonei, care și-a prelungit de curând contractul, catalanii i-au pus fotbalistului de 18 ani o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
Spaniolii au scris că Fati a refuzat oferte de peste două ori mai mari pentru a semna cu Barcelona, în ciuda sfaturilor impresarului Jorge Mendes, care era deja în contact cu formații mari din Europa.
Azi s-a aflat și valoarea contractului lui Fati. El va câștiga 50 de milioane de euro brut, în următorii 5 ani de contract. Asta se traduce în puțin 5 milioane de euro/sezon, net. O sumă neașteptat de mică, dacă ne gândim că Frenkie de Jong câștigă 21,8 milioane de euro. Până și Pjanic, jucător împrumutat la Beșiktaș, și care îi acoperă jumătate din salariu, câștigă de la Barcelona mai mult decât Ansu Fati.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
CITEȘTE ȘI:
GERRARD A RĂSPUNS ÎN 11 CUVINTE INTERESULUI LUI NEWCASTLE PENTRU EL
https://i.eurosport.com/2021/10/22/3240989.png

Ansu Fati a refuzat PSG și Premier League

După anunțul oficial al prelungirii contractuale semnate de Ansu Fati, presa din Spania a dezvăluit că Joan Laporta s-a grăbit să-i convingă pe reprezentanții fotbalistului să ajungă la un acord pentru că pe urmele decarului se aflau 3 echipe importante din Europa.
Potrivit jurnaliștilor de la Cope, Fati era dorit de Liverpool, Manchester United și PSG, toate cele trei cluburi făcându-i oferte mult mai bune din punct de vedere financiar decât Barcelona. De altfel, oficialii echipelor din Anglia și Franța ar fi luat deja legătura cu Jorge Mendes, însă Laporta a avut câștig de cauză, Ansu Fati dorindu-și să rămână pe Camp Nou.
Da, am avut oferte din străinătate, dar visul meu a fost să rămân aici. Din prima zi i-am zis lui Jorge Mendes că prima mea opțiune este Barcelona. A înțeles perfect asta și sunt extrem de fericit că Barcelona a crezut în mine | Ansu Fati
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
La Liga
Scrisoarea emoționantă trimisă de Fabregas lui Pique, în ziua în care catalanul s-a retras
06/11/2022 LA 07:27
La Liga
Barcelona, victorie muncită cu Valencia! Catalanii au avut marile ocazii ale partidei
29/10/2022 LA 21:01