După ce imaginile cu miile de fani din Belarus, aflați pe stadioane, au circulat în întreaga lume, mulți dintre ei și-au dat seama situația gravă în care se află. Drept urmare, suporterii mai multor echipe au anunțat că nu vor mai merge la meciuri până când nu se va încheia pandemia.
Fanii lui Neman Grodno au fost primii care au decis că nu vor mai participa la partidele echipei lor favorite. În același timp, aceștia au făcut apel către Federația Bielorusă de Fotbal să oprească campionatul, din motive de siguranță asupra populației:
"Nu a fost o decizie uşoară pentru că am lăsat echipa fără susţinere. Totuși, ceea ce contează pentru noi cel mai mult este sănătatea cetăţenilor. Le-am cerut celor din ABFF (Federația Bielorusă de Fotbal) să aibă curajul să oprească acest campionat, aşa cum s-a întâmplat peste tot în lume.", a spus unul dintre fanii lui Neman Grodno, pentru footbalski.fr.
Fotbal
Belarus, "pământul făgăduinței"! Ce se întâmplă cu drepturile TV pentru campionatul de fotbal
10/04/2020 LA 13:53

"Totul trebuie să se oprească!"

Igor Kovalevich, antrenorul lui Neman Grodno, susține decizia fanilor și consideră, la rândul său, că sănătatea familiilor se află pe primul loc:
"Sunt total de acord cu decizia fanilor. Noi jucăm doar pentru suporteri. Există ceva mai presus de fotbal: intimitatea și familia. Federaţia interzice strângerile de mâini, dar continuăm să jucăm. Totul trebuie să se oprească.", a spus Kovalevich.
Dinamo Minsk, Dinamo Brest, BATE Borisov, Şahtior Soligorsk, Belshina Bobruisk şi FK Vitebsk, unde se află centrul epidemiei din Belarus sunt celelalte echipe care nu vor mai beneficia de aportul suporterilor în următoarea perioadă. În același timp, fanii le-au transmsis tuturor oamenilor să rămână în casă.
Până să înceapă pandemia, media de spectatori prezenți la meciurile din Belarus era de 3.270. Acum, media a scăzut la 327.

Cum vor urmări meciurile fanii din tribune

În ciuda situației extreme în care se află țările din Europa, Federația Bielorusă de Fotbal încearcă în continuare să atragă spectatorii pe stadion. Recent, aceștia au anunțat condițiile speciale în care se vor desfășura următoarele meciuri.
"Măsurile sunt mai mult sau mai puţin respectate, lucruri precum distanţa de siguranţă care trebuie păstrată între scaune. Fiecare fan trebuie să lase un scaun gol între el şi vecinul său. O măsură care rar este pusă în practică, mai ales pe stadioanele mici.
Fiecărui spectator îi este luată temperatura înainte de meci şi dacă sunt probleme, respectivul nu intră pe stadion. Fan zone-urile, care sunt foarte populare pe lângă stadioanele din Belarus, au fost închise. La fel şi magazinele cu mâncare.
500 de litri de soluţie dezinfectantă pe bază de alcool vor fi utilizați pe toate stadioanele din ţară. Există din ce în ce mai multe persoane care merg pe stadion cu mască. Şi pe băncile de rezerve ale unor echipe se poate observa asta. Federaţia continuă să se joace cu focul, dar continuă să câştige bani, mai mult decât niciodată.", au mai scris francezii.
Până la aceată oră, în Belarus au fost confirmate 2.226 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 23 de decese provocate de virus.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
ACUM O ORĂ
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 2 ORE