Diferenţa pe Anfield a fost făcută de golul superb reuşit de argentinianul Lautaro Martinez (62), cu o diagonală în vinclu din marginea careului.
Avântul nerazzurrilor a fost retezat la scurt timp, după eliminarea chilianului Alexis Sanchez (63), pentru al doilea cartonaş galben. Inter nu a mai reuşit nimic pe plan ofensiv în inferioritate, dar experții sunt de părere că eliminarea nu trebuia să se producă.
După ce în prima repriză a intrat cu talpa sus la Thiago Alcantara, când a primit galben, jucătorul lui Simone Inzaghi a fost eliminat pentru al doilea avertisment, după un fault la Fabinho. Arsene Wenger îl acuză pe starul lui Klopp că a trișat, amplificând prea mult contactul cu fostul său jucător de la Arsenal.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
"Fabinho a fost la granița dintre a trișa și a fi deștept. Dar cred că a trișat, după cât a stat la pământ după, putea să se ridice mult mai repede. Alexis nu a vrut să faulteze, a jucat întâi mingea", a spus Wenger pentru beIN Sports, pentru ca apoi să dea un verdict clar: "Calificarea lui Liverpool nu poate fi pusă la îndoială".
https://i.eurosport.com/2022/03/08/3334076.jpg
La o primă vedere, atacul lui Alexis Sanchez la Fabinho poate fi sancționat cel puțin cu galben, dar specialiștii susțin că chilianul nu avea cum să îl ferească pe brazilian, după ce a intervenit la minge. Ca atare, în spiritul jocului, ar fi trebuit să se acorde doar fault, nu și avertisment.
CITEȘTE ȘI:
PEP GUARDIOLA, "FOARTE NERVOS" PE UN JUCĂTOR DIN ECHIPĂ, DUPĂ CE A FĂCUT UN LUCRU STUPID

Henry și Carragher nu ar fi dat nici ei "roșu" la Alexis Sanchez

Opinia lui Wenger, cum că centralul s-a grăbit să scoată din buzunar al doilea galben, a fost împărtășită și de alți doi foști mari jucători din Premier League.
"Îmi pare rău că arbitrii iau decizii doar după manual, dacă ai fi jucat fotbal ai realiza că Alexis nu are ce să facă la faultul care a dus la eliminare. Atinge întâi mingea, nu are ce să facă după, s-a dus din inerție", a explicat Thierry Henry pentru BT Sports.
Inclusiv legenda lui Liverpool, Jamie Carragher, a admis că fotbalistul sud-american nu ar fi trebuit eliminat.
"Este fault, dar faptul că are piciorul în pământ indică clar că nu a vrut să faulteze, după ce a atins mingea nu avea ce să facă", a explicat fostul mare fundaș de pe Anfield.
Inter rămâne cu un succes de palmares, reușind să fie prima formație care o învinge pe Liverpool, pe Anfield, în ultimul an.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26