Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irak și Japonia, în optimi la Cupa Asiei! Niponii ar putea avea un adversar de temut în runda următoare

Nicu Savin

Publicat 24/01/2024 la 18:52 GMT+2

Japonia, învingătoare miercuri cu 3-1 în faţa Indoneziei, a încheiat pe locul 2 Grupa D din cadrul Cupei Asiei pe Naţiuni la fotbal şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei, informează AFP şi Reuters.

Japan feiert das zweite Tor von Ueda

Credit imagine: SID

Ayase Ueda a reuşit dubla, în minutele 6, din penalty, şi 52, pentru selecţionata pregătită de Hajime Moriyasu. Celălalt gol al învingătorilor a fost un autogol al lui Justin Hubner (88). Pentru învinşi a punctat Sandy Walsh în minutul 90+1.
Japonia va întâlni în optimi câştigătoarea Grupei E, din care face parte şi Coreea de Sud, antrenată de fostul mare atacant german Juergen Klinsmann. Coreea de Sud este pe poziţia a doua înaintea ultimului său meci din faza grupelor. În ultima etapă, sud-coreenei au prima șansă în duelul cu Malaezia le-ar putea aduce calificarea de pe primul loc.

Irak, câștigătoarea surpriză a grupei D de la Cupa Asiei

Tot în Grupa D, Irak a trecut miercuri, cu 3-2 de Vietnam, ce a evoluat în inferioritate numerică din minutul 45+4, când a fost eliminat Khuat Van Khang. Vietnamul a condus la pauză după golul lui Bui Hoang Vieth An (42). Irakul a trecut în avantaj, graţie lui Rebin Sulaka (47) şi Aymen Hussein (73), acest din urmă jucător ratând zece minute mai târziu un penalty. Nguyen Quang Hai a egalat în minutul 90+1, dar Aymen Hussein şi-a luat revanşa şi a adus victoria echipei sale, transformând un penalty în minutul 90+12.
Aymen Hussein este în acest moment golgheterul competiţiei, cu cinci reuşite, dintre care două în victoria de vineri împotriva Japoniei (2-1). Japonia a primit gol în toate meciurile pe care le-a disputat în actuala ediţie a competiţiei.
Irakul, deja calificat în optimi de finală înaintea acestei partide, a câştigat grupa cu 9 puncte, maximum posibil, fiind urmat de Japonia, 6 puncte, Indonezia, 3 puncte, şi Vietnam, 0 puncte.
Indonezia va trebui să aştepte până joi pentru a afla dacă se va califica în optimi ca una dintre cele mai bune echipe de pe locul 3.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo