Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iran, calificare dramatică în sferturile Cupei Asiei, după penalty-uri. Tabloul complet + Programul

Maria Olteanu

Publicat 31/01/2024 la 21:05 GMT+2

Miercuri seara s-au disputat ultimele partide din faza optimilor de finală în Cupa Asiei, la capătul cărora am aflat cum arată tabloul sferturilor competiției. Japonia și Iran sunt ultimele două echipe care merg în sferturi, fază care va debuta pe 2 februarie.

Japonia, Cupa Asiei

Credit imagine: Getty Images

Cupa Asiei a ajuns în faza sferturilor de finală, după ce miercuri seara s-au consumat ultimele două confruntări din faza optimilor.
Japonia nu a avut emoții cu reprezentativa din Bahrain, pe care a învins-o cu 3-1, după ce a condus cu 1-0 la pauză, avansând în sferturile competiției.
Doan a deschis scorul în minutul 32, după ce balonul a ajuns mai înainte în bară. După un avantaj fragil la pauză, japonezii au securizat succesul în partea a doua. Kubo a mărit ecartul la 2-0, după o fază care a fost analizată inclusiv în camera VAR.
Ueda și-a înscris autogol în minutul 64, dar, chiar și așa, Japonia nu a mai putut scăpa printre degete succesul, calificându-se în sferturi. Până la final, Ueda și-a spălat păcatele de la autogol și a stabilit scorul final al confruntării, 3-1.
Citește și:

Iran, victorie dramatică în optimile Cupei Asiei

În al doilea meci al serii s-au duelat Siria și Iran, un meci mult mai încins, care a avut nevoie de prelungiri și penalty-uri pentru a se stabili echipa calificată în TOP 8.
Taremi a deschis scorul pentru Iran în minutul 34, după executarea unei lovituri de pedeapsă, iar acesta a fost și scorul pauzei. În repriza a doua, sirienii au revenit în joc tot de la punctul cu var, Khribin făcând 1-1 în minutul 62.
În primul minut adițional al confruntării, Iran a rămas în 10 oameni, după ce Taremi a văzut al doilea cartonaş galben. Până la finalul timpului regulamentar nu s-a mai întâmplat nimic, iar partida a mers în prelungiri.
Acolo, niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze golul victoriei, iar jocul a ajuns la loteria loviturilor de departajare.
De la punctul cu var, Iran a obținut calificarea, 5-3. Singurul din tabăra sirienilor care a ratat a fost Fahd Youssef.
Aceasta a fost cea de-a 8-a ediție pentru Siria, care a reușit rezultate foarte bune, izbutind pentru prima dată în istoria participărilor ei să iasă din grupe. De partea cealaltă, Iran, care a ajuns în sferturi, a câștigat de trei ori competiția de-a lungul timpului, în 1968, 1972 și 1976. La ultima ediție din Cupa Asiei, Iranul a ajuns până în semifinale. În sferturi, Iran se va duela cu Japonia.
Echipele de start din meciul Iran - Siria:
  • Iran: Beiranvand, Haji Safi, Khalizadeh, Cheshmi, Razaeian – Ghoddos, Ezatolahi – Ghayedi, Taremi, Jahanbakhsh – Azmoun.
  • Siria: Madanieh – Weiss, Osou, Krouma, Ajan – Al-Aswad, Elias, Ham, Ramadan – Kharbin, Hesar.

Tabloul complet al sferturilor de finală din Cupa Asiei

  • Tadjikistan - Iordania, 2 februarie, ora 13:30
  • Australia - Coreea de Sud, 2 februarie, ora 17:30
  • Qatar - Uzbekistan, 3 februarie, ora 17:30
  • Japonia - Iran, 3 februarie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo