Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mancini, pus la zid de șeful fotbalului saudit pentru gestul său de la Cupa Asiei: "Inacceptabil"

Nicu Savin

Publicat 31/01/2024 la 19:15 GMT+2

Roberto Mancini este în mijlocul unui scandal uriaș în Arabia Saudită, după ce a plecat de pe teren înainte să se încheie seria loviturilor de departajare din meciul cu Coreea de Sud, de la Cupa Asiei. Italianul a fost luat la țintă de președintele Federației țării din Golf, care nu a acceptat explicația bizară a acestuia și l-a pus să-și ceară scuze public.

Mancini podpadł Saudyjczykom

Credit imagine: Getty Images

Roberto Mancini a eșuat în tentativa de a aduce primul titlu continental pentru Arabia Saudită după o pauză 28 de ani. Naționala din Golf a pierdut dramatic în fața Coreeie de Sud, la penalty-uri, în optimile de finală de la Cupa Asiei, iar antrenorul italian a provocat un scandal imens în țara pe care o reprezintă și care îl plătește cu 25 de milioane de € pe an.
Mancini a prevăzut deznodământul partidei și a plecat la vestiare înainte ca zarurile să fie aruncate la loteria penalty-urilor. Presa din Golf la pus la zid pentru gestul său, deși selecționerul a explicat la conferința de presă că nu a fost vorba despre lipsă de respect.
Unele publicații au susținut că Mancini a plecat prematur la vestiare pentru că a fost nemulțumit de faptul că unul dintre penalty-urile ratate de jucătorii săi nu a fost repetat, întrucât portarul sud-coreenilor nu avea ambele picioare pe linia porții. Totuși, explicația omului care a câștigat Campionatul European cu Italia a avut o altă explicație, spunând că pur și simplu a crezut că meciul s-a terminat.

Roberto Mancini, criticat public de președintele Federației Saudite

Această variantă nu a fost agreată de Yasser Al Misehal, președintele Federației de fotbal din Arabia Saudită, care a avut un mesaj vehement la adresa tehnicianului și nu a exclus o despărțire de acesta.
"Plecarea antrenorului Mancini de pe teren este complet inacceptabilă. Vom discuta cu el să vedem de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Are dreptul să-și exprime punctul de vedere și apoi vom decide acțiunea corespunzătoare. Din punct de vedere tehnic suntem mulțumiți de performanța de la Cupa Asiei, deși nu îmi place niciodată să pierd", a spus șeful fotbalului saudit.
Scuza lui Mancini că nu și-a dat seama că meciul nu s-a terminat nu a stat în picioare și as.com scrie că italianul a fost obligat să-și prezinte scuze public. De altfel, acesta a postat un mesaj pe X (Twitter), în care a spus că îi pare rău pentru gestul său.
"Sunt foarte recunoscător jucătorilor noștri curajoși, care au dat dovadă de rezistență și caracter într-un meci foarte dificil, au dat totul. Multe mulțumiri fanilor noștri care au creat ieri o atmosferă incredibilă. Am muncit din greu pentru a ajunge departe în acest turneu, dar am pierdut repede. Încă o dată îmi prezint scuze tuturor pentru plecarea mea prematură de pe bancă înainte de finalul loviturilor de departajare.Cu sprijinul și încrederea dumneavoastră, continuăm să construim pentru viitorul fotbalului saudit", a fost mesajul lui Mancini.
Roberto Mancini are contract cu Federația Saudită până în vara lui 2027, iar următorul său obiectiv va fi de a duce echipa la Campionatul Mondial din 2026.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo