Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scene incredibile la Cupa Asiei! Selecționerul Irakului, aproape să fie "linșat" de jurnaliști

Nicu Savin

Publicat 30/01/2024 la 10:07 GMT+2

Irak a pierdut în fața Iorndaniei, scor 2-3, în optimile de finală ale Cupei Asiei, iar selecționerul Jesus Casas a trăit momente de coșmar la conferința de presă. Mai mulți jurnaliști irakieni s-au ridicat de la locurile lor și s-au îndreptat amenințător spre antrenor, reproșându-i acestuia că a fost preocupat mai mult de a da interviuri pentru presa din Spania decât de competiția propriu-zisă.

Jesús Casas es increpado por periodistas iraquíes

Credit imagine: Eurosport

Naționala Irakului era considerată de mulți specialiști una dintre favoritele la medalii la Cupa Asiei, mai ales după parcursul perfect din grupe, unde a câștigat toate meciurile (3-1 cu Indinezia, 2-1 cu Japonia și 3-2 cu Vietnam). Aventura irakienilor la turneul final din Qatar s-a oprit în optimile de finală, după eșecul neașteptat în fața Iordaniei, scor 2-3.
Irak a condus cu 2-1 până spre final, dar a încasat două goluri în minutele suplimentare și Iordania s-a calificat pentru a 3-a oară în istoria sa în sferturile de finală, după edițiile din 2004 și 2011.
Din 2022, naționala Irakului este condusă de ibericul Jesus Casas, care înainte de a prelua echipa a fost secundul lui Luis Enrique la naționala Spaniei. În vârstă de 50 de ani, Casas a trăit clipe de coșmar după eliminarea de la Cupa Asiei. La conferința de presă, mai mulți jurnaliști irakieni s-au ridicat de la locurile lor și și s-au îndreptat amenințător către selecționer, doar intervenția forțelor de ordine făcând ca lucrurile să nu degenereze.

Selecționerul Irakului, aproape să fie agresat fizic de presă, după eliminarea de la Cupa Asiei

Reprezentanții presei din Irak i-au reproșat lui Casas că nu s-a concentrat pe competiție cum ar fi trebuit, fiind mai mult preocupat de imaginea sa, pentru că în zilele premergătoare meciului cu Iordania a oferit mai multe interviuri pentru presa internațională, cu precădere pentru cea din Spania.
"Niciunul dintre antrenorii echipelor care au mers în optimile de finală nu a dat interviuri înainte de meciurile lor, cum este posibil să te gândești să faci asta? Păcat!", a spus unul dintre jurnaliștii irakieni, citat de Marca.
După incident, toți jurnaliștii din Irak au părăsit sala de conferințe și au rămas doar ziariști străini, în fața cărora Casas a regretat cele întâmplate și a justificat că interviurile pe care le-a acordat nu au avut niciun impact asupra performanței echipei. De asemenea, spaniolul spus că nu se simte îngrijorat de viitorul său pe banca naționalei Irakului și a reafirmat că obiectivul său este calificarea la Cupa Mondială din 2026, care se va desfășura în Statele Unite, Canada și Mexic.
La scurt timp după episodul nefericit, Federația Irakiană a emis un comunicat, în care a condamnat "scena dureroasă din sala de conferințe și comportamentul dezgustător și nesăbuit împotriva selecționerului Casas".
Ulterior, Casas a dezvăluit în presa spaniolă că jurnaliștii din Irak nu sunt profesioniști și de aceea unii dintre ei au asemenea comportament: "Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva și nu știu dacă mi se va mai întâmpla.Ține-ți cont ca aici e foarte diferit.Nu există companii media acreditate.Este suficient să ai un cont de Instagram și 100.000 de followeri sau un canal Youtube.Nu sunt profesioniști. Irakul este greu de comparat cu o altă țară.".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo