Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație rară la Cupa Asiei! Trei echipe din aceeași grupă au 0 goluri după două etape, dar toate speră la optimi

Nicu Savin

Actualizat 17/01/2024 la 19:33 GMT+2

Astăzi au avut loc primele meciuri din etapa a 2-a a fazei grupelor de la Cupa Asiei, iar Qatar a devenit prima echipă calificată în optimi. Naționala țării gazdă a câștigat la mlimită contra Tadjikistanului, scor 1-0. În celălalt meci, China - Liban a fost 0-0 astfel că lupta pentru locul doi rămâne deschisă. Intersant este că în afara Qatarului nicio echipă nu a reușit să marcheze până acum.

Akram Afif war erneut erfolgreich

Credit imagine: SID

La Cupa Asiei au început astăzi meciurile din etapa a 2-a a fazei grupelor și avem deja o echipă calificată în optimi. Este vorba despre Qatar, gazda competiției și campioana en-titre. După un succes lejer la debut, 3-0 cu Liban, echipa antrenată de ibericul Tintin Marquez s-a impus cu 1-0 în duelul cu Tadjikistan.
Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 17 de vedeta qatarezilor, Akram Afif, carea reușit o dublă și în primul meci. Tot în grupa A, înaintea duelului dintre Qatar și Tadjikistan, s-a jucat China - Liban, meci încheiat co o remiză albă, astfel că situația în grupă e cât se poate de interesantă, dar și una extrem de rară.
Prin succesul de azi, Qatar e sigură de calificarea în optimi de pe primul loc, dar la următoarele două poziții au șanse toate celelalte 3 echipe. Ciudat este că Liban, Tadjikistan și China sunt în această postură fără să fi marcat vreun gol până acum. În prima etapă, China a remizat fără goluri cu Tadjikistan.

Situație incredibilă în grupa A de la Cupa Asiei

În ultima etapă, China va juca împotriva Qatarului, iar Tadjikistan va întâlni Liban. China poate fi sigură de locul doi numai în cazul unui succes cu Qatarul. Dacă naționala din Orientul Îndepărtat nu va câștiga contra gazdelor, oricine se va impune dintre Tadjikistan și Liban va merge mai departe.
Evident, există și varianta a două remize în ultimele două meciuri, caz în care China ar merge mai departe. De asemenea, se poate ajunge în situația ca cele 3 echipe să termine grupa cu câte două puncte, caz în care departajarea s-ar face la golaveraj.
Trebuie notat că cele 24 de naționale de la Cupa Asiei sunt împărțite în 6 grupe, iar din 4 grupe vor avansa câte 3 echipe în optimi. Totuși, dacă China nu învinge Qatar, lucru destul de puțin probabil, iar duelul dintre Tadjikistan și Liban nu se termină cu victoria uneia dintre echipe, șansele ca din grupa A să meargă mai departe și locul 3 sunt infime.
Clasament grupa A, după două etape
  • 1.Qatar - 6 puncte (golaveraj 4-0)
  • 2.China - 2 puncte (golaveraj 0-0)
  • 3.Tadjikistan - 1 punct (golaveraj 0-1)
  • 4.Liban - 1 punct (golaveraj 0-3)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo