Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la Cupa Asiei pe Națiuni. Iraq a oprit seria invincibilă a Japoniei. Toate rezultatele zilei

Andrei Nicolae

Publicat 19/01/2024 la 21:36 GMT+2

Ziua de vineri a oferit o supriză imensă la Cupa Asiei, unde Japonia a fost învinsă de Iraq într-un meci din etapa a doua. În aceeași grupă, Indonezia a câștigat în fața Vietnamului, în timp ce Iran a obținut o nouă victorie, după ce s-a impus în fața reprezentativei din Hong Kong.

Iraq - Japonia, Cupa Asiei

Credit imagine: Getty Images

Japonia, una dintre favoritele de la Cupa Asiei, a fost învinsă în etapa a doua din grupe de către Irak. Jucătorii din Țara Soarelui Răsare s-au văzut conduși încă din minutul 5, după ce Aymen Hussein a deschis scorul pentru echipa din Orientul Mijlociu.
Aceșai Hussein a modificat din nou tabela în prelungirile primei reprize, reușind dubla grație unei lovituri de cap. Japonia, care i-a avut în teren pe starurile Kubo, Minamino sau Endo, a redus în diferență abia în minutul 90+3, prea târziu pentru a mai reuși să obțină vreun punct.
Astfel, Japonia, clasată pe locul 17 în ierarhia FIFA, a fost învinsă de Iraq, aflată mult mai jos în ierarhia forului mondial, mai exact pe poziția 63, în ceea ce a fost una dintre suprizele competiției. Iraq și-a asigurat prin intermediul acestei victorii accesul în optimile competiției turneului și a oprit seria de 11 victorii consecutive a niponilor.
Citește și:

Rezultatele zilei la Cupa Asiei

În celălalt meci al grupei din care fac parte Iraq și Japonia, Indonezia a învins-o pe Vietnam cu scorul de 1-0. Golul din penalty înscris de Asnawi Mangkualam în minutul 42 s-a dovedit decisiv în economia jocului.
În ultimul meci al zilei, Iran și-a asigurat și ea "biletele" către optimile Cupei Asiei, după ce a câștigat cu 1-0 în fața naționalei din Hong Kong. În acest moment, Qatar, Australia și Iraq s-au mai calificat în fazele eliminatorii ale turneului.
Rezultatele zilei la Cupa Asiei
  • Iraq - Japonia 2-1
  • Vietnam - Indonezia 0-1
  • Hong Kong - Iran 0-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol