UPDATE / Procurorii au cerut ca starul lui Real Madrid, Karim Benzema, să fie închis și amendat pentru șantajul lui Mathieu Valbuena. Procuratura a cerut 10 luni de închisoare cu suspendare pentru golgheterul 'galacticilor' și o amendă de 75.000 de euro.
Verdictul ar putea fi anunțat vineri, cu mai puțin de 48 de ore înainte de El Clasico.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
IERI LA 21:29

Doar două zile a durat procesul în care Benzema și 4 apropiați ai săi sunt cercetați pentru că l-ar fi șantajat pe Mathieu Valbuena în legătură cu un filmuleț compromițător în care acesta apărea.
Procurorii cer închisoare pentru cei 5 inculpați, prezentând drept dovadă inclusiv apeluri telefonice în care micuțul mijlocaș, ajuns la 36 de ani, ar fi fost constrâns să plătească o anumită sumă de bani pentru a nu apărea acel film în presă. În joc ar fi fost suma de 150.000 de euro, iar Valbuena s-a adresat imediat poliției. La vremea respectivă, în 2015, Benzema chiar a fost reținut pentru o zi, pentru ca apoi să i se interzică posibilitatea de a mai evolua pentru Franța.
Acum, odată audierile terminate - procesul a durat doar două zile, iar Benzema nu a fost prezent -, se așteaptă un verdict. Acesta ar putea veni chiar vineri, înainte de El Clasico, acolo unde vârful lui Real e marea speranță a grupării blanco pentru un rezultat pozitiv.
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV - PETRESCU, CA ȘI DEMIS DE LA CFR! BOLONI ȘI-A DAT ACORDUL DE PRINCIPIU SĂ VINĂ ÎN GRUIA

Dezvăluirile lui Valbuena de la procesul împotriva lui Benzema

Jurnaliștii francezi au prezentat încă de ieri ce a spus Valbuena în momentul în care a fost audiat în cadrul procesului.
"Sunt şase ani de când este acest caz şi aproape toţi sunt aici, dar lipseşte Karim, este păcat", a spus Mathieu Valbuena în faţa presei, înainte de a relata în faţa tribunalului corecţional din Versailles faimoasa lor conversaţie din 6 octombrie 2015, la centrul de antrenament al echipei de fotbal a Franţei de la Clairefontaine. Era de așteptat ca Benzema să fie chemat ulterior pentru audieri (a lipsit pentru că Real a avut meci, în Ligă, în Ucraina, cu Șahtior), dar se pare că există suficiente probe încât prezența francezului la proces să nu mai fie necesară.
În acea seară, cei doi jucători au avut schimburi de replici în camera lui Benzema, iar Valbuena a afirmat că a ieşit "speriat şi bulversat" din acea conversaţie.
"Am fost coechipieri la echipa Franţei, cea mai mare mândrie pentru un fotbalist, şi niciodată nu mi-am imaginat că s-ar putea întâmpla aşa ceva", a regretat actualul mijlocaş al echipei elene Olympiakos Pireu. "M-am temut pentru cariera mea sportivă, pentru echipa Franţei. Ştiam că dacă acea înregistrare apare, va fi foarte complicat pentru mine", a precizat Valbuena.
Benzema e acuzat de "complicitate la tentativă de şantaj", riscând până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro. Karim Benzema este acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a făcut lumină în cazul lui Benzema! Ce șanse are atacantul să revină la Mondial
29/11/2022 LA 12:26
Cupa Mondială FIFA
Accidentarea lui Benzema, "gură de oxigen" pentru naționala Franței! Dezvăluirea făcută de L'Equipe
26/11/2022 LA 13:29