Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV - Petrescu, ca și demis de la CFR! Boloni și-a dat acordul de principiu să vină în Gruia

Cristian Mihală

Actualizat 21/10/2021 la 11:32 GMT+3

Dan Petrescu e ca și demis de la CFR, iar oficialii clubului sunt foarte aproape să îl aducă în locul lui "Super Dan" pe Ladislau Boloni. Discuțiile cu acesta sunt pe final, dar clubul păstrează și o variantă "B": Adrian Mutu.

Dan Petrescu

Credit imagine: facebook

După mai puțin de două luni de la revenirea în Gruia, Dan Petrescu este foarte aproape să fie dat afară. Gazeta Sporturilor a descoperit motivele din spatele acestui nou "mariaj" nefericit: clujenii au pierdut jumătate din avansul avut față de FCSB în campionat, Petrescu nu le dă socoteală șefilor, luând toate deciziile pe cont propriu, iar jucătorii se plâng de metodele "spartane" de pregătire.
Potrivit surselor Eurosport, sunt șanse uriașe ca duelul cu Alkmaar, din această seară, din Conference League, să fie ultimul pentru Petrescu pe banca tehnică a formației din Ardeal. Conducerea e decisă să îi plătească cei 400.000 de euro aferenți demiterii și au un pariu impresionant pentru postul de antrenor: Ladislau Boloni.
CITEȘTE ȘI:

Boloni, în negocieri avansate cu CFR

Problemele în Ardeal în relația Petrescu - conducere au apărut la foarte scurt timp după revenirea fostului mare internațional, astfel că oficialii au tatonat de aproximativ o lună varianta Boloni.
Acesta a fost și în discuții cu Sepsi, dar văzând că CFR are intenții serioase cu el, a spus "pas" covăsnenilor. Lui Boloni i se oferă în Gruia cel mai mare salariu din Liga 1 pentru a semna și o primă de calificare în grupele Champions League record, mai mare decât salariul avut într-un an.
Negocierile sunt atât de avansate încât s-a vorbit inclusiv despre întăririle din lot, după ce Loți a urmărit foarte atent ultimele partide ale campioanei. Acesta a cerut 4 jucători pentru perioada de mercato din iarnă, trei dintre aceștia fiind liberi de contract.
Sunt șanse foarte mari ca în următoarele zile să se bată palma, după ce Petrescu va fi demis, însă conducerea din Gruia păstrează și varianta "B", Adrian Mutu. Boloni e un antrenor dificil și imprevizibil, astfel că oficialii clubului nu vor să fie prinși în off-side în eventualitatea în care fostul mare mijlocaș al Stelei s-ar răzgândi în cele din urmă.
De-a lungul timpului, Boloni a antrenat pentru o singură dată în România, chiar naționala (2000-2001). Tehnicianul de 68 de ani și-a făcut școala de antrenorat la Nancy, pentru ca apoi, după ce a plecat de la prima reprezentativă, să antreneze pe Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al Ittihad, Antwerp, Gent și Panathinaikos.
Cele mai bune rezultate le-a obținut pe banca lui Sporting, alături de care a făcut o dublă istorică (campionat - Cupă, în 2002). A fost nevoie de 19 ani ca "leii" să cucerească un nou titlu, Sporting impunându-se în duelul cu Porto și Benfica abia în acest an. Boloni a mai făcut performanță și pe banca lui Standard, pe care a dus-o spre un titlu istoric în Belgia, în 2008-2009. În acel sezon, el a fost desemnat cel mai bun antrenor din campionatul Belgiei.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo