Leeds a revenit în prima ligă engleză după o pauză de 16 ani, iar cu Bielsa la timonă nimic nu pare imposibil pentru cei porecliți la începutul anilor 2000 "gașca nebună".
Totuși, în sistemul atât de atipic folosit de tehnicianul argentinian - 3-3-3-1 - există și un punct slab. Deși a obținut promovarea la pas, Leeds are abia a treia ofensivă din Championship, iar Patrick Bamford, atacantul de careu, a fost aspru criticat în ultimul timp. El a reușit 16 goluri, destul de puțin având în vedere că vorbim de un vârf care a evoluat în 43 de partide la cea mai bună formație din campionat, iar oficialii îi caută înlocuitor.
Și, potrivit The Mirror, transferul care îi va permite lui Leeds să spere la un sezon liniștit în Premier League, e ca și făcut. Odsonne Edouard, golgheterul lui Celtic, va ajunge în Premeier League pentru 20 milioane de euro. Fost la PSG, francezul de 22 de ani a ajuns la Celtic în urmă cu doi ani și de atunci a avut evoluții fantastice. În ultima stagiune a marcat 28 de goluri în 45 de meciuri. El a fost golgheter al campionatului Scoției, cu 9 goluri peste al doilea clasat, Jermain Defoe.
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
22/09/2021 LA 07:16
Suma de 20 de milioane de euro pusă la bătaie de Leeds îl va transforma pe Odsonne Eduouard în cel mai scump jucător cumpărat vreodată de formația de pe Elland Road. Precedentul record fusese stabilit chiar în iarnă, când Leeds a cheltuit 17 milioane de euro pentru a-l aduce pe Helder Costa de la Wolves.

Leeds îl pierde pe Ben White

Bielsa va rămâne fără stâlpul apărării. Tânărul Ben White (22) de ani a fost integralist în 44 din cele 45 de etape de până acum, din acest sezon, intervențiile sale fiind mereu sigure și curate.
Fotbalistul e împrumutat de la Brighton și, în ciuda faptului că Leeds a încercat transferul definitiv, oficialii "pescărușilor" nici nu au vrut să audă de această posibilitate.
Graham Potter, tehnicianul formației care îi are sub contract pe Băluță și Florin Andone, a confirmat azi că White va fi un jucător pe care se va baza sezonul viitor. Judecând după cum a evoluat apărătorul în acest sezon, nu e exclus ca el să fie titular, alături de Dunk, în centrul liniei defensive a lui Brighton.
"E fantastic ce a realizat la Leeds. A fost un împrumut win-win. Ben a jucat excelent și căpătat și mai multă experiență, iar Leeds și-a îndeplinit obiectivul, promovarea. Îl apreciez în mod deosebit, l-am urmărit foarte atent, acum se va lupta pentru un loc de titular în echipa noastră", a confirmat Graham Potter în conferința de presă de azi.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Premier League
Leeds - Liverpool | Istoria unui meci care a produs mereu rivalitate, orgolii și spectacol
12/09/2021 LA 06:43
Premier League
Klopp nu știe încă dacă se va putea baza pe brazilienii suspendați de FIFA. Cum a comentat decizia
10/09/2021 LA 11:58