Ronaldo a fost adus la Torino cu un singur scop: echipa care a dominat total ultimul deceniu de Serie A să facă pasul următor şi să câştige Champions League. Piemontezii au pierdut în ultimii ani două finale de Liga Campionilor (contra Barcelonei şi Realului), astfel că venirea celui mai bun marcator din istoria competiţiei părea o garanţie că formaţia va trece la "next level".
Nu a fost aşa, parţial din vina conducerii, care nu a adus şi alţi fotbalişti lângă CR7, considerând că el e suficient pentru atingerea obiectivului. Dar acum, după ce lusitanul a plecat la Manchester United, Boncucci a vorbit şi despre marea problemă creată de Cristiano fără să vrea: simpla lui prezenţă a fost menită să genereze auto-mulţumire în vestiar, fotbaliştii fiind siguri că au câştigat partidele dinainte să intre pe teren. Doi ani nu s-a simţit asta în Serie A, adversarele fiind prea slabe, dar în Europa echipa nu a trecut niciodată de sferturile UCL.

Bonucci: "Toţi credeam că trebuie doar să îi dăm mingea lui Ronaldo şi el va câştiga meciurile"

Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Plusuri și minusuri după primă etapă a grupelor
IERI LA 06:09
Apogeul neseriozităţii fotbaliştilor lui Juve, care aveau încredere oarbă în Ronaldo, s-a văzut anul trecut, când echipa abia a prins în ultima etapă locul 4, care duce în Liga Campionilor.
"Prezenţa lui Cristiano ne-a influenţat mult. Fără îndoială că el ne-a adus ceva în plus, dar a făcut, inconştient, mult rău: jucătorii au început să creadă că simpla lui prezenţă în teren e suficientă pentru ca noi să câştigăm meciuri. Toţi am început să scădem zilnic ritmul de lucru normal, nu ne-am mai dăruit la fel, eram siguri că vom câştiga pentru că îl avem pe Cristiano. S-a creat senzaţia că trebuie doar să îi dăm lui mingea li el va câştiga orice partidă. Dar Cristiano are la fel de multă nevoie de o echipă cum are echipa nevoie de el. Abia spre finalul sezonului trecut am redevenit o echipă, dovadă că am câştigat Cupa Italiei. Stagiunea trecută a fost foarte grea, dacă aruncai la un moment dat un lemn în vestiar, cred că lua foc, atât de încărcată era atmosfera după perioada grea avută", a dezvăluit Boncucci într-un interviu pentru The Athletic.
CITEŞTE ŞI:
HENRY: "LEWANDOWSKI E PE 3 ÎN TOPUL CELOR MAI BUNI 9-ARI DIN LUME. AŞTEPT SĂ TERMINAŢI CU "OOOH-UL" CA SĂ POT CONTINUA"

Bonucci, despre oferta primită de la City

Întrebat dacă nu a fost niciodată tentat să evolueze în cel mai puternic campionat al lumii, Premier League, fundaşul italian şi-a adus aminte de ce s-a întâmplat în urmă cu 5 ani, când Guardiola l-a vrut neapărat la City. În cele din urmă mutarea nu s-a materializat, iar prestaţiile lui Bonucci nu au mai fost la fel de bune. Într-un final, în 2017, torinezii l-au vândut la AC Milan, unde a dezamăgit. În perioada petrecută pe San Siro, apărătorul a înţeles cât de mult înseamnă să joci undeva unde te simţi ca acasă, aşa că acum nu ar mai face greşeala să o părăsească din nou pe Juve, indiferent de ofertă.
"Am avut visul de a fi antrenat de Guardiola. Cel mai aproape am fost în 2016, când aproape că am semnat pentru City. Ne înţelesesem, erau puse la punct toate detaliile. Dar Juve a decis în ultimul moment că nu vrea să mă vândă. Apoi, la scurt timp, am mers la Milan. Anul trecut, am vorbit din nou cu Pep şi mi-a zis că încă mă doreşte. I-am mulţumit că are încredere în mine dar i-am spus "Juventus e casa mea". Sunt fericit aici, nu mai vreau să plec în altă parte", a mai spus Bonucci.
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33