Radu Drăgușin e extrem de supărat pe Florin Bratu, după ce acesta nu l-a folosit din primul minut în partida cu Georgia U21. Folosindu-se de pretextul că vrea să se concentreze pe ce are de făcut la echipa de club, Sampdoria, fundașul a refuzat telegrama de convocare pentru partidele cu Suedia și Mexic. "Când ți se comunică lucrurile astea spuse de Bratu, te conformezi. A zis că «Aici joci doar dacă ești titular la echipa de club». Asta i-a zis Florin Bratu: «Tu știi cum se joacă la echipa mea națională?» Radu i-a răspuns: «Pe valoare». Bratu a replicat: "Nu! Dacă nu joci la club, nu joci la echipa națională". Vorbeam cu Radu, mi-a zis că e foarte greu pentru el", a confirmat agentul fotbalistului, Florin Manea, diferendul dintre cei doi.
Florin Bratu regretă că tânărul jucător a luat o astfel de hotărâre și a explicat că principiile sale privind convocarea și titularizarea sunt mereu transparente și corecte. Ca atare, ar fi vorba doar de o lipsă de maturitate la fotbalist care, se aștepta să aibă un alt statut, venind din Serie A.
"Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace. Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională", a explicat Bratu pentru Digi Sport.
Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Ce le-a promis Neymar fotbaliștilor coreeni pentru a nu-l accidenta în meciul din optimi
ACUM 39 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
PARIUL NEAȘTEPTAT AL LUI EDI IORDĂNESCU. VALENTIN ȚICU, TRANSFERUL PE CARE ÎL ÎNCEARCĂ FCSB

Bratu își justifică netitularizarea lui Drăgușin

Bratu poate înțelege nemulțumirea lui Drăgușin până la un punct și a explicat cât se poate de clar că ar fi fost o decizie aberantă din partea lui să îi țină pe Racovițaan sau Screciu rezervele unui tânăr, e adevărat de perspectivă, dar care prinde câteva meciuri pe an în Serie A.
"Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine. Racovițan și Screciu sunt titulari la Botoșani și Craiova, echipe din partea de sus a clasamentului. Unde ar fi corectitudinea dacă ar juca el din start? Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie", a mai spus selecționerul de la tineret.
Programul României U21 în luna octombrie:
  • România U21 - Suedia U20, joi, 7 octombrie, ora 21:00
  • România U21 - Mexic U21, sâmbătă, 9 octombrie, ora 21:00
Cupa Mondială FIFA
Omagiu emoționant adus lui Pele după calificarea Braziliei în sferturile Cupei Mondiale din Qatar
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Discurs de învingător al selecționerului Japoniei, după eliminare: "Viitorul ne aparține!"
ACUM O ORĂ