Bratu a anunțat lotul pentru partidele cu Suedia și Mexic, din octombrie, iar printre jucători nu se regăsește Radu Drăgușin. Acesta fusese convocat, dar a spus "pas". "Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino", se arată pe site-ul frf.ro.
CITEȘTE ȘI:
DAT AFARĂ DE DAN PETRESCU DE LA CFR, LATOVLEVICI A RUPT TĂCEREA: "AM RĂMAS ȘOCAT"
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
ACUM O ORĂ

Relația Bratu - Drăgușin, extrem de rece

E foarte posibil ca apărătorul central să vrea să se pregătească foarte bine la noua echipă, însă e limpede că relația lui cu Bratu e una care scârțâie. Totul a început de la faptul că selecționerul nu a început amicalul contra Georgiei U21 cu Drăgușin titular. Tehnicianul i-a explicat chiar că valoarea nu are nicio legătură cu titularizarea, în națională intrând doar fotbaliștii care evoluează constant la echipele de club.
"L-am felicitat. E bărbat că și-a asumat acest lucru, să joace înainte să vină la națională! Să vă spun un lucru. El nu a refuzat niciodată vreo convocare. Jucase titular la Juventus și era chemat la U18... Când ți se comunică lucrurile astea spuse de Bratu, te conformezi. A zis că «Aici joci doar dacă ești titular la echipa de club».
Asta i-a zis Florin Bratu: «Tu știi cum se joacă la echipa mea națională?» Radu i-a răspuns: «Pe valoare». Bratu a replicat: "Nu! Dacă nu joci la club, nu joci la echipa națională". Vorbeam cu Radu, mi-a zis că e foarte greu pentru el. Prea multă presiune, el vrea să fie liniștit. E decizia lui, eu nu știam. Mă bucur că are coloană vertebrală. Se va concentra la club", a explicat Florin Manea, agentul jucătorului, pentru Telekom Sport.
Impresarul lui Drăgușin nu consideră normală regula lui Bratu, în contextul în care la naționala mare au existat atâtea cazuri în trecutul recent, în care, fotbaliști care "făceau tușa" la formațiile de club erau senatori de drept în primul "11" al tricolorilor.
"Nu știu, la echipa mare nu este această regulă cu jucatul la club. Și Chiricheș, când era la Tottenham, sau Tătărușanu au fost în aceeași situație. La echipa mare ar fi venit, era altă regulă. Să te plimbi, să stai pe bancă la U21 la acțiuni irelevante, nu are rost", a concluzionat Florin Manea.
Programul României U21 în luna octombrie:
  • România U21 - Suedia U20, joi, 7 octombrie, ora 21:00
  • România U21 - Mexic U21, sâmbătă, 9 octombrie, ora 21:00
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27