Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șoc în Brazilia! Santos, clubul marelui Pele și al lui Neymar a retrogradat pentru prima dată în istorie

Ion Alexandru

Publicat 07/12/2023 la 08:55 GMT+2

Doar în Brazilia se putea întâmpla! O echipa a avut 13 puncte avans și a terminat pe locul 5, iar titlul s-a jucat în ultima etapă între trei echipe. Două dintre ele au pierdut, iar noua campioană a făcut egal. Clubul care a fost casa legendarului Pele, Santos a retrogradat pentru prima dată în istorie. Fanii lui Santos au făcut prăpăd după meci.

Santos a retrogradat pentru prima dată după 111 ani

Credit imagine: Twitter

Fostul club al lui Pele, Santos, a retrogradat pentru prima dată în istoria de 111 ani a echipei. O înfrângere cu 2-1 pe teren propriu cu Fortaleza în ultima etapă din Brazilia a fost decisivă. Santos a fost unul dintre cele trei cluburi, împreună cu Sao Paulo și Flamengo, care nu au retrogradat niciodată din cel mai important campionat al Braziliei, dar o serie de cinci jocuri fără victorie a făcut fosta echipă a lui Pele și Neymar să coboare pe locul 17 în clasament cu doar 43 de puncte. America Mineiro, Coritiba și Goias erau deja retrogradate. Bahia, deținută de City Football Group, și-a asigurat locul în prima ligă și în sezonul viitor cu o victorie răsunătoare cu 4-1 asupra Atletico Mineiro, în timp ce Vasco da Gama a rămas în afara zonei retrogradării cu o victorie cu 2-1 asupra lui Bragantino.
Totuși, golul lui Serginho pentru Vasco în minutul 82 și un gol de la 40 de metri marcat de Lucero de la Fortaleza în al 6-lea minut de prelungiri au condamnat-o pe tripla campioană din Copa Libertadores la retrogradare.
Suporterilor lui Santos au terminat meciul în lacrimi, iar unii s-au bătut cu polița și au incendiat mașinile jucătorilor.

Palmeiras este noua campioană a Braziliei, după un final nebun de sezon

Palmeiras a remizat cu 1-1 pe terenul lui Cruzeiro pentru a fi încoronată ca campioana Braziliei pentru a 12-a oară. Endrick, în vârstă de 18 ani, a marcat al 11-lea gol al sezonului pentru a-i oferi lui Palmeiras un avantaj rapid, iar Nikao a egalat în minutul 80 pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte.
3 echipe aveau șanse la titlu înaintea ultimei etape. Flamengo și Atletico Mineiro au pierdut și s-a impus până la urmă echipa cea mai constantă. Botafogo a avut un avans de 13 puncte, dar a terminat sezonul doar pe locul 5 după un final dezastruos.
Pentru Palmeiras este a treia oară în istorie când obține două titluri consecutive în Serie A braziliană.
A fost un meci special pentru noul star al fotbalului brazilian. Endrick a semnat deja cu Real Madrid și se va prezenta în Spania în iulie 2024, după ce va împlini 18 ani. Real a plătit deja 60 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Endrick, care este asemănat în Brazilia cu Romario.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo