Fostul mare jucător al României, Marcel Răducanu, a împlinit astăzi vârsta de 65 de ani. Cei de la Borussia Dortmund, club pentru care a evoluat timp de 6 ani, au postat un clip cu mai multe faze spectaculoase realizate de Răducanu în perioada în care a evoluat în Bundesliga.
"La mulți ani, Marcel Răducanu" este mesajul care însoțește clipul care a strâns peste 2.000 de aprecieri în o oră de la publicare. Marcel Răducanu rămâne popular la Dortmund, având în oraș o școală de fotbal la care l-a avut elev și pe Mario Gotze pentru scurt timp, când actual jucător de la Borussia avea 10 ani.
Marcel Răducanu a evoluat în doar 23 de partide pentru echipa națională a României, el fugind în Germania în perioada comunismului. El a fost suspendat timp de un an pentru dublă semnătură, cu cei de la FC Koln și Borussia Dortmund. A ales să rămâna la cea din urmă și a jucat 163 de partide în Bundesliga în următorii 6 ani, reușind 31 de goluri.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
"Am semnat ca fraierul cu Hanovra un precontract. După 3-4 săptămâni m-a căutat Borussia Dortmund. A venit Branko Zebec, cel care a fost și la Bayern Munchen și la Hamburg, croatul, marele jucător și antrenor. Ne-am întâlnit pe o autostradă. M-am dus cu nea Popa, săracul a încercat să mă ajute, nu știa nici el foarte bine germană. În sfârșit, cu engleză, dând din mâini, din picioare. Mi-au zis: vii, ai 100.000 de mărci, joci în prima ligă. Eu, când am auzit, gata, nicio problemă" povestea Marcel Răducanu despre momentul dublei semnături.
Considerat unul dintre cei mai tehnici jucători români în acea perioadă, Marcel Răducanu a fost desemnat Jucătorul Anului în 1980, cu un an înainte să fugă în Germania.
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
IERI LA 07:49
Liga
Barcelona a anunțat despărțirea de un jucător de doar 18 ani! La cine a renunțat Xavi
13/01/2022 LA 12:17