Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clip superb postat de Borussia Dortmund pentru Marcel Răducanu, de ziua lui de naștere

Sebastian Ujica

Actualizat 21/10/2019 la 12:23 GMT+3

Marcel Răducanu rămâne extrem de popular în Germania după ce a jucat între 1982 și 1988 pentru Borussia Dortmund.

Marcel Raducanu Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Fostul mare jucător al României, Marcel Răducanu, a împlinit astăzi vârsta de 65 de ani. Cei de la Borussia Dortmund, club pentru care a evoluat timp de 6 ani, au postat un clip cu mai multe faze spectaculoase realizate de Răducanu în perioada în care a evoluat în Bundesliga.
"La mulți ani, Marcel Răducanu" este mesajul care însoțește clipul care a strâns peste 2.000 de aprecieri în o oră de la publicare. Marcel Răducanu rămâne popular la Dortmund, având în oraș o școală de fotbal la care l-a avut elev și pe Mario Gotze pentru scurt timp, când actual jucător de la Borussia avea 10 ani.
Marcel Răducanu a evoluat în doar 23 de partide pentru echipa națională a României, el fugind în Germania în perioada comunismului. El a fost suspendat timp de un an pentru dublă semnătură, cu cei de la FC Koln și Borussia Dortmund. A ales să rămâna la cea din urmă și a jucat 163 de partide în Bundesliga în următorii 6 ani, reușind 31 de goluri.
"Am semnat ca fraierul cu Hanovra un precontract. După 3-4 săptămâni m-a căutat Borussia Dortmund. A venit Branko Zebec, cel care a fost și la Bayern Munchen și la Hamburg, croatul, marele jucător și antrenor. Ne-am întâlnit pe o autostradă. M-am dus cu nea Popa, săracul a încercat să mă ajute, nu știa nici el foarte bine germană. În sfârșit, cu engleză, dând din mâini, din picioare. Mi-au zis: vii, ai 100.000 de mărci, joci în prima ligă. Eu, când am auzit, gata, nicio problemă" povestea Marcel Răducanu despre momentul dublei semnături.
Considerat unul dintre cei mai tehnici jucători români în acea perioadă, Marcel Răducanu a fost desemnat Jucătorul Anului în 1980, cu un an înainte să fugă în Germania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo