După 11 ani petrecuți în tricoul lui Bayern Munchen, David Alaba a decis să încerce o nouă aventură și a refuzat toate ofertele de prelungire a contractului. Deși nu a confirmat oficial, austriacul va ajunge cel mai probabil la Real Madrid.
Prin intermediul unui mesaj emoționant, Alaba a explicat că decizia de a părăsi clubul bavarez nu se datorează unor neînțelegeri cu oficialii așa cum s-a speculat, ci dorinței sale de a face un nou pas în carieră.
"Este întotdeauna dificil când vine momentul sfârșitului și nu este un secret că m-am simțit mereu foarte confortabil aici. De aceea plec de la Bayern cu o lacrimă în ochi, dar în același timp sunt fericit pentru viitorul meu. Nu a fost o decizie împotriva clubului, aceea de a nu-mi reînnoi contractul.
La Liga
Real Madrid, succes entuziasmant cu Sevilla, în LaLiga. Madrilenii își consolidează prima poziție
22/10/2022 LA 20:59
Am luat decizia pentru mine. Am vrut să fac ceva nou și să fac un pas înainte. Pentru a crește, trebuie să ieși din"zona ta de confort" și am pus asta între ghilimele pentru că nu vreau să se înțeleagă că la Bayern așteptările sportive nu sunt întotdeauna foarte mari, indiferent dacă provin de la responsabilii clubului sau din vestiar. Dar cred că trebuie să mergi spre necunoscut pentru a te maturiza din nou.
Îmi va fi dor de tot ce înseamnă Bayern: de vestiar, de colegii de echipă, de fanii de pe stadion, de atmosfera din Säbener Strasse, unde am locuit timp de doi ani la început. Bayern a fost întotdeauna o mare familie. Spre exemplu, Ribery mă lua cu mașina să merg la cină când nici măcar nu aveam permis." a fost mesajul transmis de Alaba prin intermediul revistei oficiale a clubului.
https://i.eurosport.com/2021/04/30/3123639.jpg

David Alaba, 11 ani în tricoul lui Bayern

Alaba a jucat în ultimele 11 sezoane la prima echipă a lui Bayern (cu o pauză de 6 luni când a fost împrumutat la Hoffenheim), câștigând tot ce era de câștigat alături de echipa bavareză și fiind unul dintre jucătorii exponențiali în această perioadă.
418 de partide a strâns Alaba în tricoul bavarezilor începând din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. Jucătorul austriac, care poate juca pe poziția de fundaș central, dar și în banda stângă și chiar în linia mediană a marcat 33 de goluri și a oferit 50 de assist-uri pentru Bayern.
Alaba a adunat și 73 de selecții la naționala Austriei, reușind să înscrie 14 goluri. Fundașul a fost ales de 7 ori cel mai bun jucător austriac al anului.
26 de trofee a câștigat Alaba în tricoul lui Bayern Munchen
  • 9 titluri în Bundesliga
  • 6 Cupe ale Germaniei
  • 5 Supercupe ale Germaniei
  • 2 Champions League
  • 2 Supercupe ale Europei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor
https://i.eurosport.com/2021/05/05/3126752.jpg
La Liga
Real Madrid - Barcelona 3-1 | "Galacticii" au făcut un El Clasico aproape perfect și sunt lideri
16/10/2022 LA 06:54
La Liga
Real Madrid, victorie cu emoții la debutul în noul sezon de La Liga! A fost condusă de Almeria
14/08/2022 LA 21:58