Articol scris de Cătălin Furculescu (footballscouting.ro)
Ozan Kabak este prototipul fundașului modern; calm, inteligent, dar, în același timp, tehnic și puternic, aceste calități propulsându-l pe tânarul turc crescut de Galatasaray in Bundesliga, reușind ca pana la 20 de ani să convingă cluburi precum Stuttgart și Shalke 04 săplatească pentru achiziționarea lui un total de 26 de milioane de euro.
Echipe precum Leicester, Liverpool sau Milan au fost interesate de el în această perioada de mercato, însă Kabak continuă pană în iarnă, cel puțin, la Gelsenkirchen.
Premier League
Înlocuitorul lui Van Dijk vine din Bundesliga! Klopp îl vrea pe Ozan Kabak de la Schalke
25/10/2020 LA 08:53
La 1,86m, este un fundaș central de picior drept, agil și foarte agresiv. Printre calitățile care au atras atenția acestor cluburi de renume se numără capacitateaînnascutăde a anticipa, poziționarea în teren, și abilitatea tehnică, calitate imperios necesarăfundașilor echipelor care propun un stil de fotbal eminamente ofensiv.

#Euroscout Ozan Kabak, revelația de la Schalke

Cu toate că are o concurență acerbă pe postul său, a bifat deja două selecții in tricoul echipei naționale a Turciei, iar majoritatea urmăritorilor lui îl aseamănă deja cu Sergio Ramos, drept dovadăfiind și caracterul impulsiv al acestuia, pentru care a fost suspendat de curând după ce și-a scuipat un adversar. Odată ce își va revizui problemele de conduită și își va îmbunătăți micile defecte de ordin tehnic și, Ozan Kabak va face pasul către o echipă de top care îi va pune în valoare calitățile și il vor ajuta săcrească în valoare.
Acesta are o clauză de reziliere de 45 milioane € care devine activă vara viitoare.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a șasea ediție, cu Cătălin Furculescu

Bundesliga
Bayern se distanțează în fruntea clasamentului din Bundesliga! 8 meciuri fără eșec pentru bavarezi
12/11/2022 LA 19:27
Bundesliga
Surpriză uriașă la Augsburg, Bayern pierde 0-1. Borussia Dortmund e lider în Bundesliga
17/09/2022 LA 15:37