"Der Klassiker" a început ideal pentru Borussia Dortmund. Erling Haaland a marcat o "dublă" în primele 9 minute. La numai 70 de secunde de la startul partidei de la Munchen, starul Borussiei a prins un șut puternic de la marginea careului, la care Neuer n-a putut să intervină.
"Mașinăria" Haaland a punctat din nou în minutul 9, după o pasă oferită de Schulz. Atacantul lui Dortmund a reluat simplu, cu latul, din fața porții. Grație "dublei" din această seară, nordicul a ajuns la 19 goluri marcate în actualul sezon de Bundesliga.

Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-2. Haaland a reușit "dubla", apoi a ieșit accidentat

Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32
Seara minunată a lui Haaland s-a transformat repede în coșmar. Motivul? Robert Lewandowski. Super-marcatorul lui Bayern a ieșit la rampă prima oară în minutul 26, când a reușit să reducă din diferență după un assist al lui Sane.
Bayern a primit penalty înainte de pauză, după un fault comis de Dahoud asupra lui Coman. Același Lewandowski și-a asumat responsabilitatea și a restabilit egalitatea pe tabelă.
Derby-ul s-a încheiat pentru Haaland în minutul 60. Norvegianul a fost faultat de Boateng și a părăsit terenul accidentat, spre îngrijorarea întregii suflări de la Dortmund. Haaland a fost surprins de camerele TV pe bancă, cu urme de crampoane imprimate pe gleznă.
Revenirea lui Bayern a fost completată în minutul 87. Leon Goretzka a marcat cu un șut din prima, la colțul lung, de la marginea careului. Dortmund s-a prăbușit, iar bavarezii au mai lovit o dată, prin același Lewandowski. Polonezul a bifat hattrick-ul în prelungirile partidei, după o acțiune personală minunată. Lewa a sprintat către careul Borussiei și a finalizat cu un șut lângă bară.
A fost cel de-al 31-lea gol înscris de starul lui Bayern în stagiunea curentă din Bundesliga.

Haaland a prezis hattrick-ul lui Lewandowski din derby-ul Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-2

La finalul meciului, în mediul online a fost amintită o declarație oferită de Haaland în urmă cu câteva săptămâni. La interviul respectiv, atacantul lui Dortmund a prezis practic exact ce s-a întâmplat în derby-ul din această seară:
"Când înscriu un gol și simt că mă apropii de Lewandowski, el marchează un hattrick fără prea mult efort", spunea recent Haaland.
În urma succesului din această seară, Bayern a revenit pe primul loc în Bundesliga. De cealaltă parte, Dortmund a coborât pe poziția a 6-a, la 16 puncte în spatele liderului.
Bundesliga
Nagelsmann, un antrenor fericit: o vedetă a lui Bayern prelungeşte pe 3 ani
11/01/2022 LA 13:04
Bundesliga
Kimmich a revenit la antrenamente, după ce a suferit probleme grave la plămâni din cauza Covid-19
04/01/2022 LA 12:21