Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland a "prezis" hattrick-ul lui Lewandowski din derby-ul Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-2

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/03/2021 la 00:16 GMT+2

Bayern Munchen s-a impus în derby-ul cu Borussia Dortmund, scor 4-2, în etapa a 24-a din Bundesliga. Campioana Germaniei a fost condusă cu 2-0 după numai 9 minute, dar a reușit o revenire de excepție, în prim-plan cu super-marcatorul Robert Lewandowski.

Haaland - Siviglia-Borussia Dortmund - Champions League 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

"Der Klassiker" a început ideal pentru Borussia Dortmund. Erling Haaland a marcat o "dublă" în primele 9 minute. La numai 70 de secunde de la startul partidei de la Munchen, starul Borussiei a prins un șut puternic de la marginea careului, la care Neuer n-a putut să intervină.
"Mașinăria" Haaland a punctat din nou în minutul 9, după o pasă oferită de Schulz. Atacantul lui Dortmund a reluat simplu, cu latul, din fața porții. Grație "dublei" din această seară, nordicul a ajuns la 19 goluri marcate în actualul sezon de Bundesliga.

Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-2. Haaland a reușit "dubla", apoi a ieșit accidentat

Seara minunată a lui Haaland s-a transformat repede în coșmar. Motivul? Robert Lewandowski. Super-marcatorul lui Bayern a ieșit la rampă prima oară în minutul 26, când a reușit să reducă din diferență după un assist al lui Sane.
Bayern a primit penalty înainte de pauză, după un fault comis de Dahoud asupra lui Coman. Același Lewandowski și-a asumat responsabilitatea și a restabilit egalitatea pe tabelă.
Derby-ul s-a încheiat pentru Haaland în minutul 60. Norvegianul a fost faultat de Boateng și a părăsit terenul accidentat, spre îngrijorarea întregii suflări de la Dortmund. Haaland a fost surprins de camerele TV pe bancă, cu urme de crampoane imprimate pe gleznă.
Revenirea lui Bayern a fost completată în minutul 87. Leon Goretzka a marcat cu un șut din prima, la colțul lung, de la marginea careului. Dortmund s-a prăbușit, iar bavarezii au mai lovit o dată, prin același Lewandowski. Polonezul a bifat hattrick-ul în prelungirile partidei, după o acțiune personală minunată. Lewa a sprintat către careul Borussiei și a finalizat cu un șut lângă bară.
A fost cel de-al 31-lea gol înscris de starul lui Bayern în stagiunea curentă din Bundesliga.

Haaland a prezis hattrick-ul lui Lewandowski din derby-ul Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-2

La finalul meciului, în mediul online a fost amintită o declarație oferită de Haaland în urmă cu câteva săptămâni. La interviul respectiv, atacantul lui Dortmund a prezis practic exact ce s-a întâmplat în derby-ul din această seară:
"Când înscriu un gol și simt că mă apropii de Lewandowski, el marchează un hattrick fără prea mult efort", spunea recent Haaland.
În urma succesului din această seară, Bayern a revenit pe primul loc în Bundesliga. De cealaltă parte, Dortmund a coborât pe poziția a 6-a, la 16 puncte în spatele liderului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo