Într-o formă excelentă la Salzburg, echipă pentru care a marcat 28 de goluri în toate competiţiile în jumătate de sezon, Haaland a devenit unul dintre cei mai vânaţi jucători. A ajuns în iarnă la Dortmund, unde îşi continuă seria fantastică, fiind în acest moment al doilea golgheter al Ligii Campionilor, cu 10 reuşite (depăşit doar de Robert Lewandowski).
"Fac asta dintotdeauna (n.r. marchează). Mereu mi-am dorit să înscriu goluri multe, încă de când eram mic. Asta am vrut să fac şi asta fac. Am ştiut mereu că voi ajunge un jucător bun, dar nu mă aşteptam să ating astfel de performanţe atât de devreme. Totul s-a întâmplat foarte rapid, dar îmi place viteza", a explicat vârful norvegian pentru sursa citată.

Dortmund, "casa perfectă" pentru Haaland

Premier League
E cel mai "vânat" fotbalist din Premier League! 5 echipe din Europa, pe urmele jucătorului lui Spurs
ACUM 12 ORE
Adaptarea la Dortmund a fost una perfectă, colegii primindu-l excelent şi ajutându-l să se acomodeze în timp record. De altfel, faptul că se simte deja ca un membru în marea familie a lui Dortmund l-a ajutat fără îndoială să aibă cifrele pe care le are.
"Cel mai important lucru e să câştig trofee cu echipa. Suntem capabili de lucruri mari, nu cred că vreo performanţă e prea mare pentru noi. Am găsit aici un grup fantastic, care m-a ajutat enorm. Nu e uşor să vii într-un loc nou, mai ales în mijlocul sezonului. Dar adaptarea a fost perfectă, deja mă simt ca acasă", a mai spus atacantul nordic, pentru ca apoi să explice de ce a ales trupa din Bundesliga, deşi alţi granzi ai Europei, printre care şi Manchester United, erau pe urmele lui: "Ştiam ce atmosferă e la Dortmund, ştiam cât de fantastici sunt fanii. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să vin aici. Îmi place tot ce ţine de acest club, de istoria lui. Am venit cu inima deschisă şi nu regret absolut deloc decizia".
https://i.eurosport.com/2020/01/28/2764589.jpg
Cum era probabil de aşteptat, un alt atacant nordic, Zlatan Ibrahimovic, este idolul lui Haaland. Norvegianul e impresionat că actualul vârf al lui AC Milan are o încredere deplină în calităţile pe care le posedă, lucru care îl ajută enorm în joc.
"Îmi place mentalitatea lui şi faptul că vede lucrurile diferit de majoritatea oamenilor. Îmi place foarte mult încrederea pe care o are în propriile forţe, din acest punct de vedere cred că mă identific foarte mult cu el. Din punct de vedere al jocului, e greu să ne compari, singurul lucru pe care îl avem în comun e că suntem amândoi foarte înalţi. Dar avem calităţi total diferite", a concluzionat Haaland.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13