Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland: "Dau goluri dintotdeauna. Asta fac de când mă ştiu!". Idolul său în fotbal

Cristian Mihală

Publicat 02/03/2020 la 14:44 GMT+2

Erling Haaland, noua senzaţie a fotbalului mondial, a oferit un interviu extrem de interesant pentru FourFourTwo. Atacantul norvegian a explicat de ce fanii nu ar trebui să fie surprinşi de rata lui impresionantă de goluri, a dezvăluit de ce a ales Dortmund şi a mărturisit că idolul său este Ibrahimovic.

BVB zunächst ohne Haaland gegen Freiburg

Credit imagine: SID

Într-o formă excelentă la Salzburg, echipă pentru care a marcat 28 de goluri în toate competiţiile în jumătate de sezon, Haaland a devenit unul dintre cei mai vânaţi jucători. A ajuns în iarnă la Dortmund, unde îşi continuă seria fantastică, fiind în acest moment al doilea golgheter al Ligii Campionilor, cu 10 reuşite (depăşit doar de Robert Lewandowski).
"Fac asta dintotdeauna (n.r. marchează). Mereu mi-am dorit să înscriu goluri multe, încă de când eram mic. Asta am vrut să fac şi asta fac. Am ştiut mereu că voi ajunge un jucător bun, dar nu mă aşteptam să ating astfel de performanţe atât de devreme. Totul s-a întâmplat foarte rapid, dar îmi place viteza", a explicat vârful norvegian pentru sursa citată.

Dortmund, "casa perfectă" pentru Haaland

Adaptarea la Dortmund a fost una perfectă, colegii primindu-l excelent şi ajutându-l să se acomodeze în timp record. De altfel, faptul că se simte deja ca un membru în marea familie a lui Dortmund l-a ajutat fără îndoială să aibă cifrele pe care le are.
"Cel mai important lucru e să câştig trofee cu echipa. Suntem capabili de lucruri mari, nu cred că vreo performanţă e prea mare pentru noi. Am găsit aici un grup fantastic, care m-a ajutat enorm. Nu e uşor să vii într-un loc nou, mai ales în mijlocul sezonului. Dar adaptarea a fost perfectă, deja mă simt ca acasă", a mai spus atacantul nordic, pentru ca apoi să explice de ce a ales trupa din Bundesliga, deşi alţi granzi ai Europei, printre care şi Manchester United, erau pe urmele lui: "Ştiam ce atmosferă e la Dortmund, ştiam cât de fantastici sunt fanii. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să vin aici. Îmi place tot ce ţine de acest club, de istoria lui. Am venit cu inima deschisă şi nu regret absolut deloc decizia".
Zlatan Ibrahimovic vom AC Mailand
Cum era probabil de aşteptat, un alt atacant nordic, Zlatan Ibrahimovic, este idolul lui Haaland. Norvegianul e impresionat că actualul vârf al lui AC Milan are o încredere deplină în calităţile pe care le posedă, lucru care îl ajută enorm în joc.
"Îmi place mentalitatea lui şi faptul că vede lucrurile diferit de majoritatea oamenilor. Îmi place foarte mult încrederea pe care o are în propriile forţe, din acest punct de vedere cred că mă identific foarte mult cu el. Din punct de vedere al jocului, e greu să ne compari, singurul lucru pe care îl avem în comun e că suntem amândoi foarte înalţi. Dar avem calităţi total diferite", a concluzionat Haaland.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo