Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland și-a pierdut răbdarea la Dortmund! Ce i-a transmis agentului său, Mino Raiola

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/03/2021 la 11:42 GMT+2

Erling Haaland (20 de ani) începe să-și piardă răbdarea la Borussia Dortmund. "Galben-negrii" au emoții în ceea ce privește ocuparea unui loc de UEFA Champions League la finalul sezonului din Bundesliga, iar starul norvegian se gândește deja la un transfer.

Erling Haaland - Borussia Dortmund

Credit imagine: Imago

Erling Haaland este unul dintre cei mai râvniți jucători ai momentului în fotbalul mondial. Real Madrid, Manchester City și Manchester United sunt principalele 3 cluburi din Europa care visează să-l cumpere pe atacantul norvegian, etichetat drept "mașinărie de goluri" la Borussia Dortmund.
Haaland face furori meci de meci, iar în weekend a ajuns la 33 de goluri înscrise în 31 de apariții din actualul sezon, în toate competițiile.
Totuși, forma extraordinară a nordicului nu corespunde cu jocul echipei. Dortmund s-a chinuit în ultima perioadă în campionat și a coborât până pe locul 5, în afara zonei de UEFA Champions League.
Evident, acest lucru nu îi convine deloc lui Haaland. Internaționalul de 22 de ani a demonstrat că se simte minunat în Champions League și nu vrea să urmărească din fața televizorului meciurile din sezonul următor.
Erling Haaland

Haaland, cu gândul la despărțirea de Borussia Dortmund

Dortmund încă se află în cursa pentru trofeul Champions League, însă șansele să cucerească trofeul nu sunt foarte mari, ținând cont că în sferturi Haaland&Co vor da piept cu "mașinăra" lui Pep Guardiola, Manchester City.
Astfel, Haaland a început să-și pună din ce în ce mai multe semne de întrebare. Iar frustrarea lui s-a văzut cel mai bine la ultimul meci din campionat, cu Koln. Dortmund a smuls pe final un punct, grație unei "duble" reușite chiar de Haaland. Norvegianul a fost extrem de nervos la final și a plecat direct la vestiare. Apoi, în presa germană s-a descoperit că Haaland a avut o ieșire nervoasă și la pauza meciului.
Din păcate pentru conducătorii și fanii Borussiei, firul întâmplărilor nu s-a oprit acolo. Potrivit cotidianului As, Haaland i-ar fi spus impresarului său, Mino Raiola, că se gândește la o despărțire de Dortmund încă din această vară.
În momentul transferului la Dortmund, în iarna anului 2020, Haaland a semnat un contract valabil până în vara anului 2024. Totuși, conducerea Borussiei și Mino Raiola au ajuns la o înțelegere verbală, conform căreia atacantul norvegian va putea pleca de la formația germană încă din vara anului 2022, în schimbul sumei de 75 milioane de euro.
Erling Haaland of Borussia Dortmund celebrates after scoring their team's first goal during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Borussia Dortmund at Allianz Arena on March 06, 2021 in Munich, Germany.

Real Madrid, principala favorită să-l transfere pe Haaland

Multe lucruri s-au schimbat din momentul semnării contractului, iar viitorul lui Haaland la Dortmund este tot mai incert. Nordicul a "explodat" la formația din Bundesliga, reușind să marcheze, per total, 49 de goluri în 49 de meciuri.
Cota lui Haaland a ajuns la 110 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com, iar cluburile de top din Europa sunt din ce în ce mai nerăbdătoare să-l transfere. În același timp, Dortmund a întâmpinat probleme uriașe la nivel financiar, din cauza pandemiei, și ar putea fi nevoită să renunțe la serviciile lui Haaland. Cu siguranță, suma primită de pe urma norvegianului ar aduce liniștea financiară la clubul din Bundesliga, cel puțin pe termen scurt.
În orice caz, decizia finală îi va aparține lui Haaland. Real Madrid este considerată principala favorită să obțină semnătura starului lui Dortmund, din 3 motive: dorința norvegianului de a ajunge pe Santiago Bernabeu, dorința lui Mino Raiola de a realiza afaceri cu "Los Blancos" și relația excelentă dintre Florentino Perez și Hans-Joachim Watzke, conducătorii lui Real Madrid, respectiv Borussiei Dortmund.
Florentino Perez visează să aducă pe Bernabeu pe unul dintre Erling Haaland și Kylian Mbappe. În cazul francezului, lucrurile sunt mai complicate, ținând cont că PSG îi pregătește un nou contract de nerefuzat, cu un salariu de 30 milioane de euro/an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo