Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hansi Flick, antrenor principal la Bayern până în 2023. Clubul a făcut anunțul oficial

Sebastian Ujica

Actualizat 03/04/2020 la 18:50 GMT+3

Adus pe banca lui Bayern după demiterea lui Niko Kovac, Hansi Flick a reușit să impresioneze și a fost recompensat cu un contract pe 3 ani.

Hansi Flick

Credit imagine: Twitter

Hansi Flick rămâne pe banca lui Bayern Munchen și din sezonul viitor! Campioana Germaniei a anunțat astăzi că Flick a semnat un contract până în 2023! Inițial, el a fost antrenor interimar după ce i-a luat locul lui Kovac, însă progresul semnificativ al echipei a convins conducerea să-l lase pe bancă până în vară. Acum însă, cei de la Bayern au decis să îi ofere postul pentru următorii ani!
Hansi și cu mine știm în ce direcție vrem să dezvoltăm echipa. Fotbalul trece prin mari provocări. Credem că Hansi este antrenorul potrivit în acest moment | Hasan Salihamidzic, director sportiv Bayern
Bayern este foarte fericită de munca lui Hansi Flick. Echipa s-a dezvoltat foarte bine cu el și joacă un fotbal atractiv care aduce și rezultate. Suntem singurul club german care continuă în toate cele 3 competiții. Îmi place cum conduce echipa, calitatea sa umană, empania sa. Bayern Munchen are încredere în Hansi Flick și suntem convinși că ne vom realiza obiectivele alături de el | Karl-Heinz Rummenigge
Abia aștept să atac următoarele obiective alături de staff-ul meu și echipa. Conversațiile avute cu Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn și Hasan Salihamdzic au fost foarte bine și caracterizate printr-o încredere reciprocă. Împreună am definit direcția pentru următorii ani. Sunt convins că putem realiza multe împreună | Hansi Flick
Este important pentru Bayern Munchen să aibă un antrenor care înțelege filosofia clubului. Hansi a fost jucător la Bayern, a fost antrenor secund. Acum e antrenor principal permanent. Este o direcție bună. Hansi știe mentalitatea clubului, știe că FC Bayern înseamnă succes maxim și sunt încântat că putem dezvolta ideile noastre pentru club și cultura jocului împreună cu el în următorii ani | Oliver Kahn

Cine e Hansi Flick

Născut în 1965 în pitorescul oraș Heidelberg, Hans-Dieter Flick a început fotbalul în ligile inferioare la Sandhausen între 1982 și 1985. La 20 de ani era remarcat de Bayern și a petrecut 5 ani la clubul bavarez, reușind să câștige de 4 ori titlul în Bundesliga. A plecat în 1990 la FC Koln, însă accidentările i-au dat mari bătăi de cap și a fost nevoit să se retragă în 1993, la doar 28 de ani.
A început devreme pregătirile pentru a deveni antrenor, reușind să primească licența profesionistă în 2003, fiind primul din clasă, alături de fostul antrenor de la Hamburg sau Borussia Dortmund, Thomas Doll.
Fink a devenit antrenor în 2000 la Hoffenheim, punând bazele echipei care avea să promoveze ulterior în Bundesliga. A dus echipa din liga a 4-a în cea de-a treia, pentru ca apoi să fie în staff-ul lui Giovanni Trapattoni la Red Bull Salzburg.
În 2006, la doar o lună după ce Joachim Low a fost numit selecționer al Germaniei, Flick a devenit antrenorul său secund. Cei doi se cunoșteau după ce fratele lui Joachim Low, Markus, a fost jucătorul adus de cei de la Sandhausen pentru a-l înlocui pe Flick în 1985. Era astfel pentru prima dată în istoria naționalei Germaniei când nici selecționerul, nici antrenorul secund nu aveau vreo selecție în naționala mare. Flick a rămas alături de naționala Germaniei la UEFA Euro 2008, când Germania a ieșit pe locul 2, la Mondialul din 2010 când echipa a obținut medalia de bronz, și la titlul mondial din 2014 obținut de Germania.
Performanțele de la națională i-au adus premiul Freedom of Bammental în 2015, în orașul din afara Heidelberg unde locuiește alături de soția sa, Silke. A plecat de la națională după titlul mondial, devenind director sportiv la Federația Germană de Fotbal până în ianuarie 2017.
În luna iulie a devenit antrenor secund la Bayern Munchen, fiind responsabil cu antrenamentele echipei. Este creditat ca fiind cel responsabil de forma extraordinară a lui Robert Lewandowski.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo