Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele Rummenigge știe de ce Real Madrid și Barcelona vor Superliga: "Lor vor să le facă rău"

Nicu Savin

Publicat 20/12/2023 la 14:32 GMT+2

Karl-Heinz Rummenigge, cel care a fost președintele lui Bayern când mai multe cluburi europene au încercat să se rupă de UEFA și să înființeze Superliga Europeană, a ofeit un amplu interviu pentru Gazzetta dello Sport, în care a dezvăluit că Real Madrid și Barcelona încă nu au renunțat la idee pentru că doresc să destabilizeze Premier League, care e de departe cel mai bogat campionat din lume.

Rummenigge erwartet enge Meisterschaft

Credit imagine: SID

Data de 21 decembrie poate deveni una de referință în istoria fotbalului, deoarece Curtea Europeană de Justiție va spune dacă e sau nu legal ca cluburile de sub egida UEFA să înființeze o nouă competiție, în speță Superliga Europeană.
Puciul pus la cale în primăvara lui 2021 a fost tăiat din fașă de UEFA, forul european amenințând cu pedepse radicale cluburile implicate. Fanii de pretutindeni, inclusiv cei ai cluburilor promotoare a ideii, s-au revoltat și proiectul a căzut repede, dar Real Madrid, Barcelona și Juventus au rămas fidele concepției că e nevoie de o nouă competiție intercluburi, mai puternică decât Champions League. Italienii s-au retras între timp, dar cele două forțe din Spania își joacă cartea până la capăt și joi vor afla dacă pot merge mai departe.

Karl-Heinz Rummennigge crede că Real Madrid și Barcelona vor să destabilizeze Premier League prin înființarea Superligii

Cu doar o zi înainte ca instanța să se pronunțe în această speță, Gazzetta dello Sport a publicat un interviu cu legendarul Karl-Heinz Rummenigge, care a vorbit pe larg despre proiectul Superligii și motivele din spatele său. Germanul era CEO lui Bayern când s-a încercat înființarea acestei noi competiții, dar a refuzat fără să stea pe gânduri să dea curs invitației.
Rummenigge e de părere că ligile interne ar deveni foarte slabe dacă Superliga ar lua naștere și crede că Real Madrid și Barcelona urmăresc să destabilizeze Premier League, care este un campionat prea puternic și prea bogat. În schimb, dacă ar exista Superliga, echipele englezești participante ar încasa cam aceleași sume ca toate celelalte din drepturile TV, iar întrecerea internă nu ar mai genera interes prea mare. Astfel, raportul de forțe din punct de vedere economic s-ar echilibra, în detrimentul formațiilor din Premier League.
"Am fost acolo în noaptea în care au anunțat Superliga. Erau doisprezece și încercaseră în zadar să ne convingă pe noi și pe alții. M-am gândit: -Dacă ei fac cu adevărat revoluția? Ar fi haos!- În două zile totul s-a năruit. Eram pe stadionul lui Bayern și Ceferin îmi trimitea mesaje la fiecare cinci minute pentru a-mi spune: Chelsea, Liverpool, City s-au retras... S-a terminat!
Nu au venit la mine. Au încercat cu Oliver Kahn, succesorul meu desemnat la acea vreme. Eu și Uli Hoenessam spus clar: "Niciodată cu noi aici! Vrem să câștigăm, dar în mod regulamentar". Dacă Superliga ar exista, Seria A va deveni Serie B, iar Bundesliga va deveni 2.Bundesliga. Turnee slabe. Și știi de ce? Pentru deteriorarea Premier League, care generează mai mulți bani și pur și simplu pentru că este un campionatmai bun. Mai ales spaniolii: au vrut să le facă rău englezilor și au inventat această competiție, singura care ar conta. La revedere Juve-Cagliari, la revedere Bayern-Bielefeld.
Au mai rămas douăechipe spaniole în Superliga. Juve a ieșit, cel puțin așa mi se pare. Pe Florentino îl înțeleg poate mai bine, are o viziune economică mai presus de toate. Britanicii, germanii și francezii nu vor participa niciodată. Cred că nici italienii și spaniolii, decât dacă există vreun președinte care crede că poate merge la culcare și se poate trezi a doua zi în mijlocul aurului.", a spus Rummenigge, citat de as.com.
Cu câteva zile în urmă, un reprezentant al companiei care a fost angajată de Real Madrid și Barcelona pentru a aduce în legalitate ideea Superligii a dezvăluit că mai multe cluburi europene sunt de acord cu acest proiect, dar refuză să afirme public. Astfel, data de 21 decembrie va fi hotărâtoare pentru viitorul fotbalului european. Dacă justiția va da undă verde înființării unei noi competiții sunt șanse mari ca multe alte cluburi să se ralieze ideii promovate de cei doi granzi din Spania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo