Hansi Flick a realizat performanțe uriașe pe banca lui Bayern Munchen, echipă pe care a preluat-o în toamna anului 2019, după demiterea lui Niko Kovac. În sezonul precedent, formația bavareză a reușit să cucerească toate trofeele puse în joc, în frunte cu Liga Campionilor. În finala de la Lisabona, trupa lui Flick a câștigat cu 1-0 în fața lui PSG.
Deși mai are contract cu Bayern până în vara anului 2023, Flick ar putea pleca încă de la finalul actualei stagiuni. Potrivit Bild, tehnicianul de 55 de ani ar fi tentat să înceapă o aventură la cârma naționalei Germaniei, unde a mai fost implicat ca secund al lui Joachim Low, în perioada 2006-2014.
Campioana mondială din 2014 n-a mai strălucit ca înainte în ultimele meciuri, iar punctul culminant a fost atins în luna noiembrie a anului trecut, când nemții au fost "demolați" de Spania în Liga Națiunilor, scor 0-6.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53
https://i.eurosport.com/2020/11/18/2938855.jpg

Hansi Flick ar putea pleca de la Bayern Munchen la finalul sezonului

Jurnaliștii germani susțin că principalul motiv pentru care Flick ar dori să plece de la Bayern la finalul sezonului este reprezentat de relația cu oamenii din conducerea clubului.
Antrenorul de 55 de ani se înțelege excelent cu președintele Karl-Heinz Rummenigge, care însă se va despărți de campioana Germaniei la sfârșitul anului. Legenda lui Bayern l-a susținut necondiționat pe Flick de-a lungul perioadei petrecute la formația bavareză, iar plecarea lui va juca un rol important în viitorul tehnicianului.
În schimb, Flick are o relație mult mai rece și tensionată cu directorul sportiv Hasan Salihamidzic. Potrivit Bild, cei doi au avut păreri diferite din punct de vedere al transferurilor, lucru care nu i-a convenit lui Flick.
https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969147.jpg

Naționala Germaniei, posibila destinație a lui Hansi Flick

Flick a cucerit deja fotbalul european alături de Bayern, motiv pentru există șanse mari să accepte o nouă provocare la finalul sezonului. Naționala Germaniei este o oportunitate care nu se refuză, iar antrenorul de 55 de ani știe foarte bine acest lucru, mai ales că a pregătit-o din poziția de secund timp de 8 ani.
Joachim Low a "scăpat" de pericolul demiterii după înfrângerea istorică în fața Spaniei, însă nu este exclus ca Federația Germană să îi întrerupă contractul cu un an înaintea datei scadente (iulie 2022). Prestația de la Campionatul European, din vară, va juca probabil un rol decisiv în viitorul lui Low la cârma naționalei Germaniei, pe care o pregătește din 2006.
Hansi Flick s-a aflat alături de Low pe banca Germaniei atât la Campionatul Mondial din 2010, unde nemții au încheiat pe locul 3, cât și la cel din 2014, câștigat în fața Argentinei.
De-a lungul carierei, Flick le-a mai pregătit pe Victoria Bammental, Hoffenheim și Red Bull Salzburg (asistent), înainte să ajungă la naționala Germaniei (asistent) și apoi la Bayern. Antrenorul de 55 de ani a cucerit 5 trofee alături de formația bavareză, după ce a fost numit în funcție în noiembrie 2019: titlul în Bundesliga, Liga Campionilor, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei și Supercupa Europei.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15