Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară despre transferul care ar face din Bayern echipa perfectă

Cristian Mihală

Publicat 24/09/2021 la 10:45 GMT+3

Antonio Rudiger a atras atenția lui Bayern, iar Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară despre un posibil transfer. Tehnicianul german a dezvăluit că nu a vorbit deocamdată cu cei din conducere despre o mutare, dar a lăsat să se înțeleagă că bavarezii vor intra în cursa pentru semnătura fundașului de 28 de ani.

Bundestagswahl: Julian Nagelsmann ist gut vorbereitet

Credit imagine: SID

Odată cu plecarea lui Alaba la Real Madrid (liber de contract), Bayern părea că va suferi în plan defensiv. Bavarezii l-au adus însă pe Upamecano, însă părerea generală e că au nevoie de un încă un apărător central pentru a fi o formație perfectă. Sule e singura variantă naturală pentru acel post, dar germanul de 26 de ani e predispus la accidentări, astfel că Nagelsmann a trebuit să improvizeze cu Hernandez sau Sarr.
Cum Rudiger refuză să își prelugească înțelegerea cu Chelsea, care expiră vara viitoare, s-a scris enorm despre interesul bavarezilor pentru apărătorul german. În doar patru meciuri integralist în mandatul lui Lampard, fundașul de 28 de ani a uimit sub comanda lui Tuchel, devenind unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Chelsea. Întrebat despre un posibil transfer, Nagelsmann nu a vrut să intre în detalii, însă a lăsat de înțeles că Bayern e interesată de o astfel de mutare.
"Nu am vorbit cu Brazzo (n.r. Salihamidzic) despre asta și, chiar dacă aș fi făcut-o, nu v-aș fi spus. Știți bine că nu îmi place să discut despre situația fotbaliștilor aflați sub contract cu alte cluburi. Va trebui să vedem dacă Antonio rămâne liber de contract și dacă avem suficiente fonduri astfel încât să îi oferim un contract care să îl tenteze. A jucat excepțional în ultima perioadă, Tuchel a știut cum să îl motiveze", a spus Nagelsmann într-o conferință de presă.

Viitorul lui Rudiger, la mâna agentului său

Rudiger pare decis să dea curs unei noi provocări, chiar dacă Abramovich se chinuie să îi ofere un contract pe măsura doleanțelor lui. Cheia e, din câte se pare, la agentul jucătorului.
"Pentru mine, urmează cea mai importantă decizie din carieră. Vă asigur însă că în acest moment nu am discutat cu alt club în afară de Chelsea", a spus pentru SID News.
Sper să găsim o soluție de prelungire, dar problema nu se rezumă doar la relația jucător-antrenor. Este vorba despre discuțiile dintre club și agentul lui Antonio. El joacă excelent, îl simt calm, foarte concentrat, faptul că a intrat în ultimul an de contract nu îl distrage | Tuchel, antrenorul lui Chelsea.
CITEȘTE ȘI:

Rudiger, cel mai bun fundaș din Premier League, în opinia lui Rio Ferdinand

În ultimii ani, campioanele Angliei au depins enorm de apărare, atât Liverpool, cât și City găsind în Van Dijk și Ruben Dias nu doar doi stâlpi ai defensivei, dar și doi adevărați lideri în teren. Sezonul trecut, "cormoranii" lui Klopp au fost la un pas să rateze Champions League, iar acest fapt s-a datorat în mare parte accidentării olandezului din defensivă, în partida cu Everton.
Acum, Chelsea e văzută de mulți principala favorită la titlu în cel mai puternic campionat din lume, iar argumentele sunt de necontestat. Tuchel are cel mai bun lot, dispunând de rezerve de valoare apropiată pe fiecare post, excepție în atac, unde nu există termen de comparație între Lukaku și dezamăgitorul Timo Werner.
Trupa de pe Stamford Bridge a câștigat Champions League, după finala cu City, iar acum visează la titlu. Apărarea e de departe cea mai bună din Europa, de la venirea lui Tuchel pe Stamford Bridge nicio echipă din top 5 campionate nereușind să încaseze mai puține goluri decât Chelsea. Un rol esențial pentru această defensivă inexpugnabilă are Antonio Rudiger, e convins fostul mare fundaș al lui United, Rio Ferdinand. În umbră în mandatul lui Lampard, fundașul german a devenit sub Tuchel cel mai bun apărător central din Premier League.
"De când Tuchel a venit la Chelsea, cred că Rudiger a devenit cel mai bun fundaș central din Premier League. Dias e aproape de el, dar cred că germanul este peste, pentru că reușește și să marcheze. Lampard nu prea îl plăcea, chiar erau zvonuri că îl va pune pe lista de transferuri. Indiferent de valoarea ta, când managerul nu îți oferă încredere, e greu să ai evoluții constant bune. Acum, Rudiger arată cât este de bun", a explicat Rio Ferdinand într-o emisiune realizată pe canalul său de YouTube.
Rudiger se pregătește de marele duel cu Manchester City, într-o reeditare a finalei Champions League. Partida este sâmbătă, de la ora 14:30, în direct pe Eurosport.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo