Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nagelsmann dă marea lovitură pe piața transferurilor! Bayern și agenții jucătorului, criticați: "Dezaprob atitudinea"

Cristian Mihală

Publicat 18/10/2021 la 09:25 GMT+3

Julian Nagelsmann pregătește transferul lui Karim Adeyemi, de la Salzburg. Părțile s-au întâlnit deja în acest weekend pentru a negocia, iar agenții tânărului de 19 ani sunt extrem de mulțumiți de cum s-au desfășurat discuțiile.

Bayern-Coach Julian Nagelsmann in Aktion

Credit imagine: Imago

Adeyemi este, în ciuda vârstei fragede, una dintre senzațiile fotbalului mondial. Bayern l-a avut în propria Academie în urmă cu mai mult de 8 ani, dar l-a lăsat să plece, nimeni neanticipând progresul enorm pe care îl poate face fotbalistul cu origini românești (mama sa este din Brașov).
Acum, la aproape un deceniu distanță, bavarezii vor să îl "repatrieze" și sunt dispuși să îi achite lui Salzburg 40 milioane de euro, exact suma cerută de austrieci. Lupta este una dură, Dortmund, Leipzig și Liverpoool dorindu-l la rândul lor pe tânărul atacant al lui Salzburg.
Potrivit Sky Sport Germania, agenții fotbalistului s-au întâlnit deja sâmbătă cu oficialii lui Bayern, iar negocierile au fost extrem de productive. Ca atare, bavarezii sunt în pole-position pentru un transfer pentru vara lui 2022, însă nu toți sunt mulțumiți de această posibilă mutare. Martin Stranzl a vorbit cu jurnaliștii sursei citate și a condamnat atitudinea impresarilor lui Adeyemi.
"Găsesc foarte nepotrivit că reprezentanții lui Adeyemi au discutat cu Bayern. A devenit un obicei foarte urât ca agenții unor fotbaliști tineri să discute despre transferuri când perioada de mercato e închisă. E un comportament pe care îl dezaprob", a spus Martin Stranzl, fost fotbalist austriac, care a evolua în cea mai mare parte a carierei pentru Munchen 1860.
CITEȘTE ȘI:

Adeyemi a impresionat deja la cel mai înalt nivel

Campioana Austriei l-a pierdut pe Haaland, plecat la Dortmund, dar la rampă a ieșit Daka, golgheterul campionatului trecut, transferat între timp la Leicester. Nici vorbă ca rata de goluri a formației să fi scăzut, stafful tehnic "inventând" alt tânăr cu un potențial uluitor. Adeyemi a "explodat" la Salzburg în acest sezon, având deja 10 goluri și două pase decisive în 12 meciuri (campionat și Liga Campionilor). În Champions League a reușit două goluri și un assist, astfel că selecționerul Germaniei, Hansi Flick, e convins că Germania are în sfârșit un vârf care să le calce pe urme marilor Klinsmann, Bierhoff sau Klose.
Adeyemi a obținut în primele două partide din grupele Champions League 4 penaltyuri (două cu Lille, în runda secundă, două în prima etapă, cu Sevilla). Doar Arjen Robben a obținut mai multe lovituri de la 11 metri într-un sezon de Champions League decât tânărul atacant german.
Adeyemi a fost în curtea lui Bayern, însă formația bavareză l-a pierdut în 2012, când puștiul a mers la Unterhaching. În 2018, deși avea doar 16 ani, austriecii de la Liefering au obținut împrumutul lui, iar efectul a fost incredibil: a marcat 15 goluri în 35 de partide pentru formația din liga a doua austriacă. Salzburg a fost imediat pe fază și a obținut transferul definitiv, lăsându-l totuși împrumut la formația unde dăduse deja un randament impresionant până în 2020.
Vârful de 19 ani a debutat deja la naționala Germaniei, sub comanda lui Flick, punctând în disputa cu Armenia, scor 6-0, de la începutul lui septembrie. Apoi, săptămâna trecută, el a făcut parte din lotul lui Flick pentru dubla cu România și Macedonia de Nord, fiind folosit de fiecare dată pe final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo