UPDATE. RB Leipzig a confirmat oficial plecarea lui Julian Nagelsmann

Cei de la RB Leipzig au confirmat că Nagelsmann va părăsi echipa la finalul acestui sezon pentru a o prelua pe Bayern Munchen începând cu 1 iulie 2021.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Bale a fost refuzat de Atletico
IERI LA 09:58
știrea inițială
Hansi Flick a anunțat că va părăsi campioana Germaniei la finalul sezonului, însă oficialii bavarezi nu renunțaseră complet la tehnicianul care a condus echipa către un sezon 2019/2020 de vis. În același timp, presa germană a anunțat că Julian Nagelsmann, principalul favorit să-i ia locul lui Flick, îi va costa pe bavarezi 30 de milioane de euro.
Potrivit Sport 1, Julian Nagelsmann (33 de ani) și-a anunțat actuala echipă, RB Leipzig, că vrea să meargă la formația bavareză. Jurnaliștii nemți susțin că Leipzig cerea 30 de milioane de euro (sumă record pentru aducerea unui antrenor) în schimbul tânărului tehnician care a revoluționat echipa în ultimii ani. În urmă cu o săptămână, Leipzig cerea o sumă de două ori mai mică, de aproximativ de 15 milioane de euro.

Flick a refuzat și ultima propunere a lui Bayern, bavarezii s-au înțeles cu Leipzig pentru Nagelsmann

Nagelsmann mai are contract până în 2023, iar Leipzig vrea să profite din plin de o posibilă despărțire. Cele două cluburi aut tot negociat în ultimele zile și, după ce Flick și șefii lui Bayern au avut o ședință în care antrenorul de 56 de ani le-a transmis oficialilor că nu va mai continua, indiferent de ofertă sau proiect, discuțiile cu Leipzig s-au intensificat.
Astfel, în această dimineață, Bayern și Leipzig au bătut palma pentru ca antrenorul să ajungă în Bavaria, din vară, contra sumei de 25 de milioane de euro. Această sumă reprezintă un record în materie de "transfer" al unui antrenor, dar se justifică în întregime, cred oficialii "Reginei Europei". Asta pentru că, exceptându-l pe Allegri, nu există un alt antrenor mare liber de contract și pentru că Nagelsmann se potrivește perfect filosofiei lui Bayern, fiind un antrenor ofensiv.
Tehnicianul german va semna pe 5 ani și obiectivul va fi, pe lângă titlu, care e deja o formalitate pentru Lewandowski&Co, cucerirea Ligii Campionilor.
Informația a fost oferită în urmă cu puține minute de Fabrizio Romano. Așadar, mutarea nu este oficială, însă, având în vedere că jurnalistul este cunoscut în întreaga Europă pentru faptul că are surse solide și nu dă niciodată greș când face publică o astfel de informație, putem să considerăm că sunt șanse de 99,99% ca lucrurile să devină clare în următoarele ore.
Sky Sport Germania, Bild, dar și alte publicații mari din Germania au confirmat la rândul lor că părțile au bătut palma, iar Julian Nagelsmann va fi anunțat azi, oficial, drept noul antrenor al lui Bayern din stagiunea 2021-2022.
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
22/05/2022 LA 05:04
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40