Marcus Thuram l-a scuipat pe Stefan Posch în timpul meciului Gladbach-Hoffenheim, din ultima etapă a acestui an din Bundesliga. Chiar dacă a declarat că gestul său a fost involuntar, internaționalul francez a fost suspendat 5 etape și amendat cu 40.000 de € de Liga Germană. De asemenea, clubul său l-a amendat cu o sumă echivalentă cu salariul său pe o lună, urmând ca toți banii să fie donați în scop caritabil.
La câteva zile de la acel incident, Lilian Thuram, tatăl atacantului de la Gladbach, a oferit prima reacție cu privire la gestul fiului său. Campionul mondial cu Franța în 1998 a spus că a fost șocat când a văzut imaginile, dar a încercat să își apere fiul, mergând pe ideea acestuia că acțiunea a fost involuntară.
"Am fost extrem de șocat. Mi-am pus chiar întrebarea dacă acela este cu adevărat fiul meu. Dar apoi am avut explicația lui. Aceea că a fost ceva involuntar. Era foarte furios și și-a insultat adversarul, dar saliva i-a ieșit din gură fără să vrea. Mi-a spus: <Tată, nu aș vrea ca oamenii să creadă că aș fi în stare să scuip pe cineva intenționat!>", a declarat Lilian Thuram, citat de L'Equipe.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
https://i.eurosport.com/2020/12/19/2958366.jpg

Lilian Thuram: "Este un gest care nu trebuie să existe pe terenul de fotbal"

Fostul mare fotbalist francez a continuat explicația, menționând că prima persoană pe care a sunat-o fiul său după ce a primit cartonaș roșu a fost fratele său mai mic, căruia i-a spus: "Kephren, nu am făcut-o intenționat, te asigur, țipam, eram furios, aveam furie și saliva a ieșit de la sine."
În final, Lilian Thuram a admis că Marcus își merită pedeapsa, deoarece un asemenea comportament nu poate fi trecut cu vederea: "El acceptă că a greșit și cred că este normal să fie pedepsit, pentru că, într-adevăr, este un gest care nu ar trebui să existe pe terenul de fotbal."
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12
Campionatul European UEFA
Probleme uriașe pentru Franța, înainte de venirea la București! Deschamps a pierdut 5 jucători
25/06/2021 LA 05:03