Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski consideră că el trebuia să primească Balonul de Aur: ”Am câștigat tot!”

Vlad Dumitrescu

Actualizat 29/08/2020 la 12:32 GMT+3

Robert Lewandowski a declarat într-un interviu acordat presei din Polonia că el ar fi trebuit să câștige Balonul de Aur, dacă s-ar fi acordat în acest sezon.

Robert Lewandowski, starul lui Bayern Munchen

Credit imagine: Getty Images

Vorbind pentru Sportowe Fakty în Polonia, starul lui Bayern Munchen a fost întrebat cui i-ar acorda Balonul de Aur în acest sezon. Polonezul a răspuns rapid și clar: ”Mie!”.
Când a fost rugat să-și explice decizia, Lewandowski a afirmat: ”Am câștigat tot ce se putea cu Bayern. În toate competițiile: Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions League. Am fost golgheter. Înțeleg că poate unii jucători au avut o presiune mai mare. Dar nu e ca și cum fiecare fotbalist ar câștiga Gheata de Aur așa cum am făcut-o eu”.
Întrebat despre decizia France Football de a nu acorda premiul în acest sezon, polonezul a răspuns: ”Nu m-am gândit la asta. Atunci mai aveam multe meciuri de jucat. Mi-am dat seama că prioritatea mea este Champions League. Nu m-am gândit la premiile individuale”.

Un sezon extraordinar pentru Robert Lewandowski

Robert Lewandowski a avut, probabil, cel mai bun sezon din cariera sa. Atacantul lui Bayern Munchen a înscris 55 de goluri în 47 de meciuri în sezonul 2019/2020 și și-a ajutat echipa să câștige Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions League. Dacă există un sezon perfect, cam așa ar arăta.
Astfel, cu siguranță polonezul este dezamăgit că realizările sale extraordinare din această stagiune nu pot fi recompensate și cu premii individuale. France Football a luat decizia de a anula ediția din 2020 a Balonului de Aur pentru că publicația franceză consideră că pandemia de coronavirus a făcut ca în acest an nu toată lumea să aibă aceleași șanse.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo