Schalke 04 traversează cel mai slab sezon din istorie în Bundesliga. Cu o singură vitorie în campionat, echipa este pe ultimul loc în clasament, iar evitarea retrogradării este aproape imposibilă. După 22 de etape, Schalke are numai 9 puncte, cu 9 mai puțin decât echipa aflată pe locul care duce la barajul pentru rămânerea în prima ligă, Arminia Bielefeld. Dacă va retrograda, Schalke va juca în 2.Bundesliga pentru prima dată după 30 de ani, perioadă în care a fost una dintre cele mai importante echipe ale Germaniei, fiind de 5 ori vicecampioană.
Dar problemele sportive de la Schalke sunt urmarea gravei crize financiare cu care se confruntă clubul din Gelsenkirchen. Gruparea de pe Veltins Arena are datorii de aproximativ 200 de milioane de €, iar viitorul nu sună deloc bine în contextul prelungirii crizei de sănătate.

Schalke ar putea obține 20 de milioane de € din vânzarea locului în Campionatul European de League of Legends

Bundesliga
Surpriză uriașă la Augsburg, Bayern pierde 0-1. Borussia Dortmund e lider în Bundesliga
17/09/2022 LA 15:37
Oficialii clubului german caută cu disperare soluții pentru redresarea economică, iar francezii de la L'Equipe notează că aceștia ar putea apela la vânzarea locului din Campionatul European de League of Legends. În urma acestei tranzacții, nemții ar putea obține în jur de 20 de milioane de €, bani frumoși pentru aceste vremuri.
Într-o declarație publicată miercuri seara, oficialii lui Schalke au confirmat această posibilitate, menționând însă că nu s-a luat o decizie în acest sens: "Clubul trebuie să analizeze toate opțiunile pentru a obține finanțare suplimentară, deoarece existența sa în Bundesliga este sub amenințare majoră în acest moment. Cu toate acestea, retrogradarea nu ne obligă neapărat să vindem slotul din Campionatul Eurpean de League of Legends".
Campionatul European de League of Legends a crescut enorm în ultimii, iar un studiu recent a scos la iveală că această competiție on-line produce o audiență mai mare decât sporturi precum tenisul, baschetul sau rugby-ul în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Bundesliga
Accidentare de coșmar pentru Marco Reus! Germanul ar putea rata Cupa Mondială din Qatar
17/09/2022 LA 14:48
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04