Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen îi caută urmaș lui Robert Lewandowski! Transferul surpriză pregătit de bavarezi

Nicu Savin

Publicat 13/05/2022 la 19:35 GMT+3

Bayern Munchen se pregătește de era post-Lewandowski. Polonezul va pleca cel mai probabil în această vară sau cel târziu la finalul contractului (în 2023), iar șefii de pe Allianz arena lucrează deja la transferul unui atacant de mare viitor: Hugo Ekitike.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen se confruntă cu o mare problemă în această perioadă. Robert Lewandowski vrea să plece de la echipă chiar din această vară. Presa germană a scris că bavarezii s-au împăcat deja cu acest gând și nu se vor opune unui transfer al polonezului dacă pe numele său va veni o ofertă convenabilă financiar.
Șefii de pe Allianz arena speră totuși ca Lewandowski să mai rămână măcar până la finalul contractului, scadent în 2023, pentru a avea răgaz să-i găsească un înlocuitor pe măsură.
Conform Sport.es, Bayern a demarat deja negocierile pentru transferul lui Hugo Ekitike, jucătorul lui Stade de Reims. În vârstă de numai 19 ani, francezul a avut un sezon fantastic la echipa din Ligue 1, marcând 10 goluri în 25 de partide. Micuței formații franceze îi va fi aproape imposibil să-l păstreze pe Ekitike, mai ales că mai multe cluburi de top s-au intersat de serviciile sale, printre ele numărându-se Borussia Dortmund, Newcastle sau Manchester United.
Citește și:

Bayern Munchen, variantă low-cost pentru înlocuirea lui Lewandowski

Julian Nagelsmann este recunoscut ca un antrenor care le oferă mult spațiu tinerilor, iar Bayern e gata să parieze pe acest principiu. Bavarezii sunt un club stabil din punct de vedere financiar, dar niciodată nu au aruncat cu banii pe jucători precum alte forțe ale Europei.
Pandemia a afectat serios gruparea bavareză și e clar că nu se vor investi sume considerabile în aducerea de jucători în următoarea perioadă de mercato. În aceste condiții, Hugo Ekitike este un jucător ideal, cota sa de piață fiind de aproximativ 20 de milioane de €. Presa din Germania a vorbit și despre interesul lui Bayern pentru Sebastian Haller, dar Ajax va cere o sumă consistentă pentru atacantul ivorian, pe care campioana Germaniei nu e dispusă să o ofere.
Bayern a perfectat deja primul transfer pentru sezonul următor, luându-l gratis pe Noussair Mazraoui, care își va încheia contractul cu Ajax. Un alt mare pariu al celor de la Bayern este Ryan Gravenberch, mijlocașul minune de 19 ani al lui Ajax, dar în cazul său negocierile sunt în curs de desfășurare, deoarece internaționalul olandez mai are un an de contract.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo