Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski, undă verde să plece de la Bayern! Bild anunță suma infimă pentru care va fi cedat

Nicu Savin

Publicat 12/05/2022 la 18:22 GMT+3

Robert Lewandowski va pleca aproape sigur de la Bayern Munchen la finalul acestui sezon. Jurnaliștii de la Bild au anunțat că oficialii bavarezilor s-au împăcat cu gândul că-l vor pierde pe polonez și sunt gata să-l cedeze pentru o sumă modică în comparație cu valoarea sa, asta pentru a nu-l pierde gratis peste un an.

Robert Lewandowski - FC Bayern

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski este decis să o părăsească pe Bayern Munchen după 8 ani. Polonezul a fost nemulțumit de ofertele primite pentru a semna un nou contract, dar și de modul în care s-a comportat clubul cu el în ultima perioadă, astfel că își dorește să încerce o nouă aventură pe final de carieră.
Bayern se vede pusă într-o ipostază nedorită, dar se pare că oficialii de pe Allianz Arena s-au împăcat cu ideea că își vor pierde golgheterul. Prestigioasa publicație Bild anunță că bavarezii au stabilit deja suma pentru care sunt dispuși să-l cedeze pe Lewandowski, iar aceasta este una infimă, în comparație cu valoarea jucătorului.
Deși inițial în presa germană s-a scris că Bayern vrea 50-60 de milioane de € pe polonez, realitatea este că nemții vor accepta o ofertă de 35-40 de milioane de €. Decizia campioanei Germaniei este una logică, deoarece Lewandowski mai are un singur an de contract și dacă nu va fi lăsat acum să plece, o va face gratis în vara lui 2023. Astfel, Bayern va economisi peste 50 de milioane de €, aici intrând și salariul jucătorului pentru următorul sezon. În plus, Bayern nu vrea să se despartă cu scandal de un jucător devenit emblematic pentru club, care a contribuit din plin la performanțele din ultimii ani. și de aceea a decis să-i respecte dorința.
Citește și:

Lewandowski, drum liber către Barcelona

Barcelona a fost cel mai interesat club de achiziționarea lui Lewandowski, iar odată cu anunțul venit din Germania cu siguranță negocierile se vor intensifica. Catalanii au probleme financiare, dar și-ar permite să plătească 35-40 de milioane de € pe un asemenea fotbalist, mai ales că în conturile clubului vor intra bani frumoși din iminenta vânzare a lui Frenkie de Jong în Premier League, dar și a altor fotbaliști care vor părăsi Camp Nou în vară.
Vestea că Lewandowski va pleca de la Bayern va fi greu de digerat de Julian Nagelsmann. Antrenorul bavarezilor este în conflict cu oficialii clubului, fiind nemulțumit de modul în care s-au mișcat aceștia în negocierile cu fotbaliștii de bază aflați pe final de contract. Astfel, tensiunile ar putea escalada, dar e clar că tânărul manager are mâinile legate în această speță.
Lewandowski a ajuns la Bayern în 2014, semnând din postura de jucător liber după încheierea contractului cu Borussia Dortmund. În cei 8 ani petrecuți pe Allianz Arena, polonezul a cucerit de fiecare dată titlul în Bundesliga, dar și-a trecut în palmares și un trofeu Champions League, o Supercupă a Europei, 3 Cupe ale Germaniei, 5 Supercupe și un Campionat Mondial al Cluburilor. Lewandowski a ieșit de 5 ori golgheter în Bundesliga în tricoul lui Bayern și se pregătește să primească a 6-a astfel de distincție, având 34 de goluri marcate cu o etapă înainte de finalul sezonului, cu 10 mai multe decât Patrick Schick.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo