Fotbalul din Rusia este afectat serios de războiul pe care această țară l-a declanșat împotriva Ucrainei. Toate echipele naționale și de club au fost excluse din competițiile internaționale, iar microbiștii ruși au tot mai puțin contact cu fotbalul european.
Difuzarea meciurilor din Premier League și Ligue 1 a fost sistată de televiziuni de ceva vreme, dar iubitorii sportului rege pot urmări încă meciuri partide din alte campionate de top din Europa. Cenzura din Rusia i-ar putea lăsat curând și fără această posibilitate, mai ales după ce sa întâmplat aseară, în timpul derby-ului din Bundesliga dintre Borussia Dortmund și RB Leipzig, câștigat de oaspeți cu 4-1.
În minutul 13 al întâlnirii transmisia meciului a fost oprită de televiziunea care deține drepturile. Motivul a fost că pe stadionul din Dortmund erau multe reclame care făceau apel la încetarea războiului.
Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04
"Problema rușilor a fost că în timpul jocului, ecranele din jurul terenului erau colorate cu albastru și galben și conțineau apeluri pentru a sprijini Ucraina și a opri războiul. Premier League și Ligue 1 au încetat să mai fie difuzate în Rusia, dar restul competițiilor nu", au notat ucrainenii de la sport.ua.
Citește și:

Rusia insistă că fotbalul trebuie desprins de politică

Pe pancartele din jurul gazonului se puteau citi mesaje precum "Opriți războiul" sau "Alături de Ucraina". Comentatorul partidei ar fi explicat în direct oprirea transmisiunii, insinuând că Bundesliga nu respectă ideea ca fotbalul nu ar trebuit să fie asociat cu politica, deci astfel de mesaje nu își au locul pe stadioane.
"Din păcate, trebuie să întrerupem transmisiunea din motive care ne depășesc. Se cpnsideră că fotbalul nu are legătură cu politica, dar în Bundesliga nu se respectă întotdeauna această regulă", a spus comentatorul partidei.
Rusia a scăpat deocamdată de o dezafiliere de la UEFA, dar e posibil ca forul mondial să recurgă la această măsură în viitorul apropiat. Federația de la Moscova se gândește să schimbe confederația, mutându-se în Asia, dar procedura ar fi una complicată și nu se știe deocamdată dacă asiaticii sunt de acord cu primirea Rusiei.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Liga
Real Madrid, cu ochii pe cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii! Anunțul presei germane
11/05/2022 LA 18:51