"E foarte posibil ca acesta să fi fost ultimul meu meci pentru Bayern Munchen", spunea Robert Lewandowski la finalul partidei cu Wolfsburg, din ultima etapă a acestui sezon de Bundesliga. Atacantul de 33 de ani își dorește să plece și i-a înștiințat pe șefii clubului că nu va semna un nou contract, lucru făcut public chiar înaintea meciului de ieri.
În aceste condiții, se părea că transferul lui Lewandowski la Barcelona este foarte aproape, dar realitatea este cu totul alta. Dorința lui Lewandowski de a părăsi echipa în această vară a creat frustrare în birourile de pe Allianz Arena și se pare că oficialii clubului vor să-l țină cu forța până la finalul contractului, în 2023, chiar dacă acest lucru ar putea declanșa o mare tensiune între oficiali și jucător.
Președintele lui Bayern, Herbert Hainer, a transmis un mesaj tranșant astăzi cu privire la acest subiect, subliniind că Lewandowski își va duce la bun sfârșit contractul cu actuala echipă.
Bundesliga
Robert Lewandowski riscă o amendă uriașă! Ar fi cea mai mare sancțiune din fotbal
IERI LA 13:07
"Vă spun încă o dată, Robert Lewandowski are contract cu noi până în iunie 2023 și o să continue să joace pentru noi până atunci. Când se semnează un contract, ambele părți știu foarte bine ce este în el. Nu este vorba despre a forța pe cineva să-l ducă la bun sfârșit.", a spus Heiner pentru postul de televiziune german Sport1.
Citește și:

Lewandowski nu va pleca prea ușor de la Bayern Munchen

În presa germană au apărut zvonuri că Lewandowski a fost nemulțumit că nu a primit mai repede o ofertă scrisă pentru a-și prelungi contractul cu Bayern și de aceea s-a hotărât să plece. În plus, polonezul a fost deranjat de interesul clubului pentru Haaland la un moment dat și a considerat că de aceea oficialii au amânat negocierile cu el, sperând că-l vor putea lua pe norvegian.
Heiner a explicat cum au decurs lucrurile în cadrul negocierilor și a admis faptul că atacantul poate pleca gratis, dar a lăsat să se înțeleagă că clubul german nu ar fi deranjat de această situație.
"O ofertă scrisă se face atunci când totul este perfectat verbal. Mai întâi începi să vorbești, apoi negociezi și în final faci o ofertă scrisă. Oliver Kahn și Hasan Salihamidzic i-au făcut o ofertă pentru o prelungire. Se pare că nu a fost acceptată.
Nu există niciun înlocuitor pentru un astfel de jucător de talie mondială. Are un contract, așa că presupun că și-l va îndeplini. Este dreptul lui să nu-și prelungească contractul. Evident că poate să plece gratis, așa a și venit la noi", a adăugat Herbert Heiner.
În aceste condiții, singura șansă a lui Lewandowski să ajungă la Barcelona în vară ar fi ca gruparea catalană să le facă o ofertă de nerefuzat celor de la Bayern. E puțin probabil să se întâmple asta, deoarece catalanii sperau să-l ia pe polonez la un preț redus, problemele financiare de pe Camp Nou fiind încă de actualitate.
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
30/06/2022 LA 12:17
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53