Robert Lewandowski își va încheia în această vară aventura la Bayern Munchen. Cel puțin asta își dorește jucătorul, care și-a manifestat public intenția de a pleca și a făcut apel la șefii clubului să-i respecte dorința. Bayern se vede pusă în fața unei situații nedorite, dar se pare că s-a împăcat cu ideea de a-și pierde golgheterul.
Polonezul a recunoscut că vrea să meargă la Barcelona, dar până acum nu s-a ajuns la un acord între cele două cluburi. Totuși, sunt șanse mari ca mutarea să se realizeze, mai ales că Bayern este deja în negocieri avansate cu Sadio Mane.
Presa germană caută în continuare să elucideze motivele pentru care Lewandowski a luat această decizie bruscă de a pleca, deși mai are un an de contract. Conform postului german TZ, atacantul nu a fost mulțumit deloc de felul în care a fost pus în valoare în sezonul trecut, iar relația s-a cu Julian Nagelsman s-a deteriorat treptat.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
ACUM 4 ORE
Citește și:

Lewandowski, ironic în fața lui Nagelsmann, chiar în fața coechipierilor

Sursa citată a dezvăluit că ruptura totală dintre jucător și antrenor s-a produs pe finalul stagiunii recent încheiate, când Lewandowski a avut o atitudine sfidătoare la adresa tehnicianului. Concret, la un antrenament, Nagelsmann îi dădea indicații atacantului cu privire la poziționarea sa în careu la centrări. Lewandowski s-a comportat total neprofesionist și a avut o replică ironică.
"Eu am marcat 41 de goluri, nu tu!", i-ar fi spus polonezul lui Nagelsmann, insinuând faptul că nu are nevoie de indicațiile acestuia pentru a fi eficient în fața porții. Replica lui Lewandowski nu îi face deloc cinste, mai ales că a venit pe teren, în fața tuturor coechipierilor. Un astfel de moment poate știrbi autoritatea antrenorului față de jucători, iar un fotbalist cu experiența lui Lewandowski știe cu siguranță asta.
Conform jurnaliștilor germani, acel episod a fost doar picătura care a umplut paharul, divergențele dintre Lewandowski și Bayern fiind mult mai vechi. Un al moment tensionat a avut loc în pauza de iarnă. Polonezul suferise o accidentare la gleznă, iar clubul i-a sugerat să rămână în Germania de Crăciun, deoarece presiunea din timpul zborului i-ar fi îngreunat recuperarea.
Atacantul nu a luat în seamă sfaturile șefilor și a plecat în Polonia cu un avion închiriat, dorind să fie alături de familie. Probabil că Lewa nu hătărâse pe atunci că vrea să plece de la Bayern, dar fiecare astfel de episod a contribuit la decizia sa finală.
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
ACUM 5 ORE
Bundesliga
Bayern neagă zvonurile privind posibilul transfer al lui Ronaldo la Munchen în locul lui Lewandowski
25/06/2022 LA 19:29