Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Șefii lui Dortmund nu vor să-l piardă pe Haaland, directorul executiv al Borussiei, Hans-Joachim Watzke, declarând recent că intenția clubului este de a-l păstra pe starul norvegian și în sezonul 2022/23. Nemții sunt, însă, conștienți de faptul că va fi foarte greu să facă lucrul ăsta.
"Desigur, va fi dificil. Dar nu spun că iese total din discuție. Vom încerca să facem tot ce ne stă în putere pentru a păstra în viitor cei mai buni jucători ai noștri. Deși această abordare nu este cea potrivită pentru un club ca Borussia Dortmund, care se clasează în primele 10 cluburi din Europa, dar nu poate ocupa cu adevărat această poziție din cauza posibilităților financiare.
Premier League
Decizia uriașă luată de Manchester City după hat-trick-ul reușit de Haaland în derby-ul cu United
03/10/2022 LA 19:05
Trebuie să avem încrederea să spunem că vom găsi un nou atacant de top. Cât despre Haaland, s-a spus înaintea sezonului că va pleca cu siguranță de la noi, și încă joacă aici. Vom mai vedea. Pentru moment, îi face mare plăcere să joace în această echipă", a declarat Watzke, potrivit presei din Germania.

Dortmund i-a găsit un înlocuitor lui Haaland

În ciuda declarației lui Watzke, se pare că oficialii Borussiei Dortmund s-au resemnat cu gândul că-l vor pierde pe Haaland. Potrivit jurnaliștilor de la Calcio Mercato, nemții au pus deja ochii pe un fotbalist considerat înlocuitorul perfect pentru starul norvegian.
Este vorba despre Federico Chiesa, fotbalistul de 23 de ani al lui Juventus, care nu se simte bine în echipa lui Massimiliano Allegri, nemaifiind în forma demonstrată în sezonul precedent sau la Euro 2020, unde a câștigat titlul în tricoul Italiei.
Federico Chiesa este cotat de site-ul transfermarkt.com la 70 de milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Premier League
Reacția genială a lui Haaland după hat-trick-ul din derby-ul orașului Manchester
02/10/2022 LA 16:44
Premier League
City a dat de pământ cu United în derbyul din Manchester! Haaland, al treilea hat-trick al sezonului
02/10/2022 LA 14:56