Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Șefii lui Dortmund nu sunt dispuși să-l piardă pe Haaland. Directorul executiv al Borussiei, Hans-Joachim Watzke, a declarat că intenția clubului este de a-l păstra pe starul norvegian și în sezonul 2022/23, nemții fiind, însă, conștienți de faptul că va fi foarte greu să facă lucrul ăsta.
"Desigur, va fi dificil. Dar nu spun că iese total din discuție. Vom încerca să facem tot ce ne stă în putere pentru a păstra în viitor cei mai buni jucători ai noștri. Deși această abordare nu este cea potrivită pentru un club ca Borussia Dortmund, care se clasează în primele 10 cluburi din Europa, dar nu poate ocupa cu adevărat această poziție din cauza posibilităților financiare.
Premier League
Manchester City, ofertă oficială pentru Erling Haaland: "Împrumut pe timpul Cupei Mondiale!"
14/11/2022 LA 18:42
Trebuie să avem încrederea să spunem că vom găsi un nou atacant de top. Cât despre Haaland, s-a spus înaintea sezonului că va pleca cu siguranță de la noi, și încă joacă aici. Vom mai vedea. Pentru moment, îi face mare plăcere să joace în această echipă", a declarat Watzke, potrivit presei din Germania.

Real Madrid, favorită să-l transfere pe Haaland

După ce au ratat aducerea lui Kylian Mbappe pe Santiago Bernabeu în această vară, cei de la Real Madrid se concentrează pe o lovitură pe care vor să o dea în iarnă. Oficialii vicecampioanei din Spania vor să obțină în următoarea perioadă de mercato transferul lui Erling Haaland, în schimbul căruia sunt dispuși să ofere 90 de milioane de euro.
Și norvegianul pare dispus să ajungă în Spania. Potrivit presei din Turcia, fotbalistul în vârstă de 21 de ani a declarat că unul dintre visele sale este acela de a juca în tricoul madrilenilor.
"Real Madrid? Bună întrebare. Nu mă gândesc prea mult la asta. Am în cap doar meciul următor, apoi vom vedea. Să joc pentru Real Madrid este un vis și este ceva ce aș vrea să fac la un moment dat în viața mea", a declarat Erling Haaland.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Fotbal
Guardiola avertizează în privința stării lui Haaland. "Nu este încă perfect, dar se simte mai bine"
08/11/2022 LA 15:06
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40