Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Va fi dificil să-l păstrăm!" Anunț de ultimă oră al oficialilor Borussiei Dortmund cu privire la Haaland

Bianca Dumitru

Publicat 19/09/2021 la 11:45 GMT+3

Erling Haaland este unul dintre cei mai vânați tineri fotbaliști din Europa. Pe urmele sale se află multe cluburi importante de pe continent, însă Borussia Dortmund nu este dispusă să-l piardă în vara anului 2022.

Erling Haaland am Ball

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Șefii lui Dortmund nu sunt dispuși să-l piardă pe Haaland. Directorul executiv al Borussiei, Hans-Joachim Watzke, a declarat că intenția clubului este de a-l păstra pe starul norvegian și în sezonul 2022/23, nemții fiind, însă, conștienți de faptul că va fi foarte greu să facă lucrul ăsta.
"Desigur, va fi dificil. Dar nu spun că iese total din discuție. Vom încerca să facem tot ce ne stă în putere pentru a păstra în viitor cei mai buni jucători ai noștri. Deși această abordare nu este cea potrivită pentru un club ca Borussia Dortmund, care se clasează în primele 10 cluburi din Europa, dar nu poate ocupa cu adevărat această poziție din cauza posibilităților financiare.
Trebuie să avem încrederea să spunem că vom găsi un nou atacant de top. Cât despre Haaland, s-a spus înaintea sezonului că va pleca cu siguranță de la noi, și încă joacă aici. Vom mai vedea. Pentru moment, îi face mare plăcere să joace în această echipă", a declarat Watzke, potrivit presei din Germania.

Real Madrid, favorită să-l transfere pe Haaland

După ce au ratat aducerea lui Kylian Mbappe pe Santiago Bernabeu în această vară, cei de la Real Madrid se concentrează pe o lovitură pe care vor să o dea în iarnă. Oficialii vicecampioanei din Spania vor să obțină în următoarea perioadă de mercato transferul lui Erling Haaland, în schimbul căruia sunt dispuși să ofere 90 de milioane de euro.
Și norvegianul pare dispus să ajungă în Spania. Potrivit presei din Turcia, fotbalistul în vârstă de 21 de ani a declarat că unul dintre visele sale este acela de a juca în tricoul madrilenilor.
"Real Madrid? Bună întrebare. Nu mă gândesc prea mult la asta. Am în cap doar meciul următor, apoi vom vedea. Să joc pentru Real Madrid este un vis și este ceva ce aș vrea să fac la un moment dat în viața mea", a declarat Erling Haaland.
Program Premier League, etapa a cincea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo