Robert Lewandowski este decis să o părăsească pe Bayern Munchen după 8 ani. Polonezul a fost nemulțumit de ofertele primite pentru a semna un nou contract, dar și de modul în care clubul s-a comportat cu el în ultima perioadă, astfel că își dorește să încerce o nouă aventură pe final de carieră.
Coechipierul său, Thomas Muller, a vorbit despre această situație. Germanul a precizat că simte că Lewandowski este ca și plecat de la Bayern, deși a mărturisit că și-ar dori să mai joace alături de el încă un an.
Muller, unul dintre căpitanii campioanei din Bundesliga a vorbit în termeni laudativi despre golgheterul polonez, subliniind performanțele reușite de el de-a lungul timpului pe Allianz Arena.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
"Deja s-a vorbit mult despre contract și despre acele lucruri și nu mai este nimic de adăugat. El are contract până în 2023 și șefii lui Bayern au problema în mâinile lor. Cu toții ne dorim ca el să rămână, dar de asemenea, toți știm cum se fac afacerile.
Lewi este un mare profesionist și își respectă înțelegerile până în ultimul minut. Jucătorii vor întotdeauna să facă performanță pe teren, indiferent de ce se întâmplă, iar el a făcut asta. Este un jucător excepțional și acest lucru este mai mult decât evident prin ceea ce a dat clubului", a declarat Thomas Muller, citat de publicația catalană Sport.
Citește și:

LEWANDOWSKI, "CAPTIV" LA BAYERN

Deși părea că transferul lui Lewandowski la Barcelona este foarte aproape, realitatea este cu totul alta. Dorința lui Lewandowski de a părăsi echipa în această vară a creat frustrare în birourile de pe Allianz Arena și se pare că oficialii clubului vor să-l țină cu forța până la finalul contractului, în 2023, chiar dacă acest lucru ar putea declanșa o mare tensiune între oficiali și jucător.
Președintele lui Bayern, Herbert Hainer, a transmis un mesaj tranșant în acest weekend, subliniind că Lewandowski își va duce la bun sfârșit contractul cu bavarezii. În plus, oficialul a explicat cum au decurs negocierile și a admis faptul că atacantul poate pleca gratis, dar a lăsat să se înțeleagă că clubul german nu ar fi deranjat de această situație.
"Vă spun încă o dată, Robert Lewandowski are contract cu noi până în iunie 2023 și o să continue să joace pentru noi până atunci. Când se semnează un contract, ambele părți știu foarte bine ce este în el. Nu este vorba despre a forța pe cineva să-l ducă la bun sfârșit.
O ofertă scrisă se face atunci când totul este perfectat verbal. Mai întâi începi să vorbești, apoi negociezi și în final faci o ofertă scrisă. Oliver Kahn și Hasan Salihamidzic i-au făcut o ofertă pentru o prelungire. Se pare că nu a fost acceptată.
Nu există niciun înlocuitor pentru un astfel de jucător de talie mondială. Are un contract, așa că presupun că și-l va îndeplini. Este dreptul lui să nu-și prelungească contractul. Evident că poate să plece gratis, așa a și venit la noi", a spus Heiner pentru postul de televiziune german Sport1.
În aceste condiții, singura șansă a lui Lewandowski să ajungă la Barcelona în vară ar fi ca gruparea catalană să le facă o ofertă de nerefuzat celor de la Bayern. E puțin probabil să se întâmple asta, deoarece catalanii sperau să-l ia pe polonez la un preț redus, problemele financiare de pe Camp Nou fiind încă de actualitate.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
30/06/2022 LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
30/06/2022 LA 12:17