Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un alt moment istoric al lui Robert Lewandowski în Bundesliga

Andrei Nicolae

Publicat 18/12/2021 la 12:16 GMT+2

Internaţionalul polonez Robert Lewandowski a marcat al 43-lea său gol pe parcursul unui an calendaristic în campionatul de fotbal al Germaniei, doborând astfel recordul legendarului atacant german Gerd Muller (42), stabilit în 1972.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Lewandowski (34 ani) a realizat această performanţă vineri seara, în cursul meciului câştigat pe teren propriu de echipa sa, Bayern Munchen, în faţa formaţiei WfL Wolfsburg (scor 4-0), în prologul etapei a 17-a a sezonului, ultima a turului. Jocul s-a desfăşurat cu porţile închise, din cauza restricţiilor sanitare în vigoare în Bavaria.
Polonezul a închis tabela în minutul 87, celelalte goluri fiind marcate de Thomas Muller, care a disputat cu această ocazie al 400-lea său meci în Bundesliga (7), Dayot Upamecano (57) şi Leroy Sane (59).

Robert Lewandowski a terminat turul în Bundesliga cu 19 goluri

Pentru Lewandowski, acesta a fost al 19-lea gol marcat de la debutul actualei ediţii a ligii germane.Graţie acestui succes, Bayern Munchen a încheiat prima parte a sezonului în fotoliul de lider, îndreptându-se către al zecelea titlu consecutiv de campioană naţională.
Gruparea de pe Allianz Arena a înscris 56 de goluri pe parcursul turului actualei ediţii de campionat, fiind bine plasată pentru doborârea propriului record de 101 goluri într-un sezon, stabilit în ediţia 1971-1972.
Premier League Today
În Liga Campionilor, Bayern a avut din nou o evoluţie fără greşeală, câştigând toate cele şase meciuri din faza grupelor, iar viitoarea sa adversară din optimile de finală, RB Salzburg, va avea nevoie de un miracol pentru a-i putea opri pe germani.
Celelalte partide din runda a 17-a a campionatului Germaniei sunt programate sâmbătă şi duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo