Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Bătut" de propriul jucător, Tuchel s-a dezlănțuit: "Nu există această regulă și nu e normal"

Cristian Mihală

Publicat 11/02/2024 la 12:17 GMT+2

Josip Stanisic, fotbalistul împrumutat de Bayern la Leverkusen, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai "farmaciștilor" în lecția de fotbal predată bavarezilor. Thomas Tuchel s-a declarat extrem de dezamăgit că jucătorul care se va întoarce în vară la echipa sa a avut drept de joc.

Thomas Tuchel (FC Bayern München) embraces Xabi Alonso (Bayer 04 Leverkusen)

Credit imagine: Getty Images

După 11 titluri la rând, bavarezii par să fi devenit outsideri în lupta la titlu din Germania, după ce liderul la zi din clasament, Bayer Leverkusen, i-a administrat o corecţie la scor de neprezentare, 3-0, în derbyul de aseară. Formaţia lui Xabi Alonso a ajuns la 31 de meciuri la rând fără înfrângere în toate competiţiile şi pare imposibil de ajuns. Nu doar pentru că acum diferenţa de puncte e de 5 în favoarea "farmaciştilor", dar şi ca urmare a diferenţei mari de joc dintre cele două echipe.
Printre marcatorii de aseară s-a numărat și Josip Stanisic, fotbalist care e împrumutat de liderul la zi din Bundesliga chiar de la Bayern. Sosit în Bavaria în 2017, croatul a strâns doar 41 apariții de atunci pentru Bayern, care a acceptat fără rețineri împrumutul la Leverkusen, în acest sezon, în speranța că apărătorul lateral va evolua constant.

Tuchel, supărat că Stanisic a avut drept de joc în Leverkusen - Bayern 3-0

Și a făcut-o, adunând deja 20 de meciuri în tricoul formației lui Xabi Alonso. Aseară, Stanisic a dat măsura talentului său, deschizând scorul contra echipei de care aparține, spre nemulțumirea lui Tuchel. Dacă tehnicianul german nu a avut nimic de-a face cu îndepărtarea croatului, decizia împrumutului aparținându-i fostului antrenor, Nagelsmann, actualul antrenor s-a declarat extrem de nemulțumit că Josip a avut drept de joc. Ultima oară la Chelsea, Tuchel a dat exemplul Premier League, unde există o regulă clară că fotbaliștii împrumutați nu pot juca împotriva echipelor de care aparțin.
"În Anglia e o regulă clară, care spune că un jucător împrumutat nu poate juca împotriva echipei "mamă". Această regulă nu există în Germania și nu mi se pare normal!", a spus Tuchel în conferința de presă de după dezastrul cu Leverkusen.
Frustrarea bavarezilor a fost cu atât mai mare cu cât Stanisic l-a avut adversar direct aseară pe Sacha Boey, fotbalistul adus de la Galatasaray în această iarnă, pentru 30 de milioane de euro. Francezul de 23 de ani a fost depășit constant, asta și pentru că a fost folosit în banda stângă. El este la origine fundaș dreapta, exact ca Stanisic, fotbalistul pe care Bayern l-a împrumutat la rivală în vară.
Victoria lui Leverkusen de sâmbătă a fost cel mai clar succes al "farmaciştilor" în faţa lui Bayern din ultimele două decenii, astfel că spiritele s-au inflamat serios la Munchen.
Bayern trebuie să îşi revină rapid după duşul rece din Bundesliga, pentru că, dacă jucătorii lui Tuchel nu arată o altă faţă, riscă să fie eliminaţi şi din Champions League. Miercuri, bavarezii se deplasează la Roma, pentru turul optimilor Ligii Campionilor, cu Lazio.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo