"Telenovela" Robert Lewandowski pare una interminabilă. Polonezul mai are un an de contract cu Bayern Munchen, dar este decis să plece, având deja o înțelegere de principiu cu FC Barcelona. Catalanii au însă mari probleme financiare și nu pot să ofere o sumă care să-i convingă pe nemți să renunțe la atacant.
De altfel, Bayern a refuzat deja o ofertă în valoare de 32 de milioane de € pentru golgheterul său și chiar a încercat să-l aducă la masa discuțiilor pentru a-l convinge să continue pe Allianz Arena. Există alte cluburi care ar fi interesate de transferul lui Lewandowski, care ar putea oferi sume mai mari, dar polonezul nu vrea să plece decât la Barcelona, astfel că ecuația se complică de la o zi la alta.
Citește și:
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39

Bayern Munchen, fermă pe poziții în cazul Lewandowski

Astăzi, Bayern Munchen l-a prezentat pe Sadio Mane, ocazie cu care șefii campioanei Germaniei au fost nevoiți să răspundă și la întrebările legate de Lewandowski. Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al bavarezilor, a insistat că polonezul este așteptat la reunirea echipei, semn că Bayern nu va accepta să-l vândă în această vară.
"Îți înțeleg dorința, dar poziția noastră este clară în această privință: contractul lui Robert este valabil până în vara lui 2023. Consider de la sine înțeles că îl voi vedea pe Robert la reunirea echipei pe 12 iulie, când vom începe pregătirea", a spus Salihamidzic, citat de Bild.
Dacă în privința polonezului Salihamidzic a avut o poziție fermă, acesta s-a contrazis oarecum când a venit vorba despre Serge Gnabry, dând de înțeles că Bayern e gata să-l vândă pe atacantul lateral dacă nu se va ajunge la un acord de prelungire a contractului. Gnabry este în aceeași situație cu Lewandowski, fiind legat de club până în iunie 2023, astfel că Bayern ar putea renunța la internaționalul german acum, pentru a nu-l pierde gratis în vara viitoare.
"Semnarea lui Mane nu are nicio legătură cu Gnabry. Cu siguranță vrem să revenim la discuții cu Serge pentru a vedea dacă este dispus să-și prelungească contractul. Este un internațional german și se încadrează perfect în echipa noastră. Nu vrem să ajungem la ultimul an de contract fără ca el să ne spună că vrea să rămână. Nu vrem să vă facem presiuni. Totuși, este clar că, din punctul de vedere al clubului, dacă un jucător nu vrea să rămână, este corect să vorbim despre cum putem face această situație satisfăcătoare pentru toate părțile", a adăugat Salhamidzic.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
30/06/2022 LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
30/06/2022 LA 12:17