Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund a scos la vânzare un jucător pe care a dat o sumă uriașă pentru că este prea enervant

Nicu Savin

Publicat 14/07/2022 la 18:43 GMT+3

Borussia Dortmund a fost una dintre cele mai active echipe pe piața transferurilor în acesată vară. Pe lângă schimbarea antrenorului, nemții au adus 7 jucători noi, investind mai mult decât a încasat pe Erling Haaland. Presa germană scrie că Emre Can va pleca și el, clubul dorind să scape de el din cauza caracterului său dificil, fiind un jucător enervant, care creează probleme în vestiar.

Emre Can und Mats Hummels während des Spiels in Augsburg

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund a făcut numeroase schimbări în această vară. Edin Terzic l-a înlocuit pe Marco Rose pe bancă, iar Michael Zorc, directorul sportiv, a plecat și el. Cea mai grea pierdere a fost însă cea a lui Erling Haaland, care a ajuns la Manchester City în schimbul a 60 de milioane de €. Axel Witsel a părăsit și el echipa, semnând cu Atletico Madrid din postura de jucător liber de contract.
În plus, clubul a mai pus pe lista de transferuri încă 3 jucători: Emre Can, Manuel Akanji și Nico Schulz. Evident, evoluțiile slabe ale fotbaliștilor au dus la această decizie, dar în cazul lui Emre Can există un motiv în plus. Jurnaliștii de la Bild susțin că Terzic nu-l mai dorește din cauza caracterului său.
Citește și:

Borussia Dortmund vrea să scape de Emre Can

Sursa citată notează că Can este un tip foarte enervant, iar atitudinea sa creeză mari probleme în vestiar. Mijlocașul și-ar fi atras printre colegi faima de jucător "problemă", iar intervențiile sale publice îi irită pe toți din club, deoarece denotă o atitudine de superioritate. Jurnaliștii nemții au amintit de un episod în care Can a întrerupt un discurs al lui Marco Rose, un gest care nu i-a căzut deloc bine fostului antrenor.
Emre Can a fost cumpărat de Borussia Dortmund în vara lui 2020, dar cele 25 de milioane de € plătite către Juventus s-au dovedit a fi o mare risipă, prestațiile sale fiind mult sub așteptări. E adevărat că lipsa de continuitate din cauza accidentărilor a contat enorm, dar se pare că nu doar acest lucru au făcut ca aventura sa la Dortmund să fie un eșec.
Internaționalul german mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2025 și are un salariu anual de aproximativ 10 milioane de €, un motiv în plus pentru șefii clubului să-și dorească despărțirea urgentă de el.
Borussia Dortmund a fost extrem de activă pe piața transferurilor în această vară. Banii luați pe Haaland au fost investiți imediat, nemții achiziționând 4 jucători: Sébastien Haller (Ajax / 31 milioane de €), Karim Adeyemi (RB Salzburg / 30 de milioane de €), Nico Schlotterbeck (Freiburg / 20 de milioane de €) și Salih Ozcan (Köln / 5 milioane de €). Acestora li s-au adăugat alți 3 fotbaliști veniți liber de contract: Niklas Süle (Bayern Munchen), Marcel Lotka (Hertha) și Alexander Meyer (Jahn Regensburg).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo