Borussia Dortmund a făcut numeroase schimbări în această vară. Edin Terzic l-a înlocuit pe Marco Rose pe bancă, iar Michael Zorc, directorul sportiv, a plecat și el. Cea mai grea pierdere a fost însă cea a lui Erling Haaland, care a ajuns la Manchester City în schimbul a 60 de milioane de €. Axel Witsel a părăsit și el echipa, semnând cu Atletico Madrid din postura de jucător liber de contract.
În plus, clubul a mai pus pe lista de transferuri încă 3 jucători: Emre Can, Manuel Akanji și Nico Schulz. Evident, evoluțiile slabe ale fotbaliștilor au dus la această decizie, dar în cazul lui Emre Can există un motiv în plus. Jurnaliștii de la Bild susțin că Terzic nu-l mai dorește din cauza caracterului său.
Citește și:
Liga Campionilor UEFA
UCL | Cristiano Ronaldo o salvează din nou pe Manchester United! Toate rezultatele serii aici
01/11/2021 LA 16:00

Borussia Dortmund vrea să scape de Emre Can

Sursa citată notează că Can este un tip foarte enervant, iar atitudinea sa creeză mari probleme în vestiar. Mijlocașul și-ar fi atras printre colegi faima de jucător "problemă", iar intervențiile sale publice îi irită pe toți din club, deoarece denotă o atitudine de superioritate. Jurnaliștii nemții au amintit de un episod în care Can a întrerupt un discurs al lui Marco Rose, un gest care nu i-a căzut deloc bine fostului antrenor.
Emre Can a fost cumpărat de Borussia Dortmund în vara lui 2020, dar cele 25 de milioane de € plătite către Juventus s-au dovedit a fi o mare risipă, prestațiile sale fiind mult sub așteptări. E adevărat că lipsa de continuitate din cauza accidentărilor a contat enorm, dar se pare că nu doar acest lucru au făcut ca aventura sa la Dortmund să fie un eșec.
Internaționalul german mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2025 și are un salariu anual de aproximativ 10 milioane de €, un motiv în plus pentru șefii clubului să-și dorească despărțirea urgentă de el.
Borussia Dortmund a fost extrem de activă pe piața transferurilor în această vară. Banii luați pe Haaland au fost investiți imediat, nemții achiziționând 4 jucători: Sébastien Haller (Ajax / 31 milioane de €), Karim Adeyemi (RB Salzburg / 30 de milioane de €), Nico Schlotterbeck (Freiburg / 20 de milioane de €) și Salih Ozcan (Köln / 5 milioane de €). Acestora li s-au adăugat alți 3 fotbaliști veniți liber de contract: Niklas Süle (Bayern Munchen), Marcel Lotka (Hertha) și Alexander Meyer (Jahn Regensburg).
Fotbal
El e jucătorul care a făcut-o pe Germania campioană europeană U21! Anglia produce, nemții profită
07/06/2021 LA 08:00
Fotbal
Sărbatoarea revenirii veteranilor Müller și Hummels în naționala Germaniei, stricată de Poulsen
03/06/2021 LA 08:45