Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Directorul sportiv al lui Leverkusen a anunțat numele antrenorului pentru sezonul viitor

Cristian Mihală

Publicat 12/02/2024 la 10:53 GMT+2

Directorul sportiv al clubului de fotbal Bayer Leverkusen, Simon Rolfes, a spus că este convins că Xabi Alonso, râvnitul antrenor al echipei aflate în fruntea Bundesligii, va continua şi în sezonul viitor.

Xabi Alonso von Bayer Leverkusen

Credit imagine: Getty Images

''Sunt sigur de asta'', a spus, duminică, Simon Rolfes, cel care l-a adus pe Alonso în octombrie 2022, cu prilejul emisiunii TV Doppelpass. ''Contractul este una, dar confortul pe care îl simte este alta. Ştie că vom avea o echipă de top în sezonul viitor'', a subliniat Rolfes.
Vara trecută, spaniolul şi-a prelungit contractul cu Leverkusen până în 2026. Dar performanţele lui ''Werkself'' din acest sezon - 17 victorii şi patru egaluri în 21 de meciuri de campionat - l-au adus în centrul atenţiei pe Xabi Alonso.
Marea victorie cu 3-0 împotriva lui Bayern Munchen, de sâmbătă, în meciul derby al etapei a 21-a, care a distanţat-o pe Leverkusen la cinci puncte în fruntea Bundesligii, i-a mărit şi mai mult ratingul.
Unii experţi îl văd deja la Liverpool pentru a-i succede lui Jurgen Klopp, care a anunţat că va pleca la finalul sezonului. Numele lui este însă în atenţia şi altor două cluburi la care a jucat în timpul carierei sale de jucător: Bayern Munchen şi Real Madrid.

Schweinsteiger: "Sunt sigur că Xabi Alonso va pleca în vară la Liverpool"

Chiar dacă oficialii "farmaciștilor" sunt convinși că Xabi Alonso va continua pe banca echipei germane în sezonul viitor, există voci puternice care garantează că managerul de 42 de ani va ajunge în Premier League, în locul lui Klopp.
Ibericul a jucat timp de 6 sezoane pe Anfield, timp în care a câştigat 4 trofee, inclusiv Liga Campionilor, după "minunea de la Istanbul". Acum, tehnicianul visează la o "urecheată" şi din postura de antrenor, dar Leverkusen, evident, nu îi oferă această opţiune. S-a vorbit despre interesul Realului pentru el, însă între timp Ancelotti a prelungit. Ca atare, există şanse mari ca Xabi Alonso să vină în locul lui Klopp, din vară, pe banca liderului actual din Premier League.
Bastian Schweinsteiger, care a legat o strânsă prietenie cu Xabi Alonso pe vremea când cei doi au îmbrăcat tricoul lui Bayern, e sigur că tehnicianul s-a decis deja să accepte oferta "cormoranilor". Chiar dacă va lua titlul cu Leverkusen, nimic nu îl va opri pe fostul închizător să îşi îndeplinească visul, în vară.
"Îl ştiu foarte bine pe Xabi şi ştiu că visul lui e să o antreneze pe Liverpool. Sunt sigur că va pleca din vară de la Leverkusen şi îşi va împlini visul", a dezvăluit Schweinsteiger, citat de Daily Mail.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo