Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Tuchel rămâne la Bayern! Bavarezii sunt "all-in" pentru o mutare de geniu

Cristian Mihală

Actualizat 19/02/2024 la 13:31 GMT+2

Bayern Munchen a decis să îi acorde în continuare credit lui Thomas Tuchel, în ciuda faptului că acesta pare să fi scăpat echipa din mână. Bavarezii au decis să meargă pe mâna acestuia pentru că principala țintă pentru sezoanele viitoare, Xabi Alonso, nu poate fi adus acum.

Bringt Thomas Tuchel Bayern wieder auf Kurs?

Credit imagine: SID

Bayern a pierdut al 3-lea meci la rând și e aproape de o contraperformanță istorică: niciun trofeu în acest sezon. Eliminați și din Cupa Germaniei, Kane&Co au șanse să rămână în Liga Campionilor, după 0-1 cu Lazio, pe Olimpico, dar, la cum se prezintă formația de pe Allianz Arena acum, doar o minune ar face ca echipa lui Tuchel să câștige UCL.
Înfrângerea de aseară de la Bochum, 3-2 pentru gazde, părea să fi fost picătura care a umplut paharul, mai ales că jurnaliștii germani se așteptau ca oficialii să mizeze pe un șoc la echipă înainte de returul cu Lazio. Doar că, în ciuda faptului că Bayern i-a anulat conferința de presă lui Tuchel, în cele din urmă s-a decis ca tehnicianul german care a luat Champions League cu Chelsea să fie păstrat.
Oficialii bavarezilor consideră sezonul compromis și nu vor să aducă în acest moment un antrenor, în contextul în care din vară marele lor pariu e Xabi Alonso. Acum exista varianta Hansi Flick, liber de contract, dar omul care le-a adus nemților Liga Campionilor în 2020 nu e dorit de Uli Hoeness, după cum anunță Bild.

Bayern, "all-in" pentru aducerea lui Xabi Alonso

Xabi Alonso este marele pariu al conducerii lui Bayern pentru la vară, antrenorul care cel mai probabil va lua titlul cu Leverkusen (are 8 puncte avans față de bavarezi) fiind și în capul listei lui Liverpool.
Ibericul este în acest moment unul dintre cel mai bine cotaţi antrenori din lume, el fiind în spatele formei fabuloase pe care o traversează Leverkusen. Lideri în Bundesliga, în faţa lui Bayern, "farmaciştii" au ajuns la 32 de partide fără înfrângere. Performanța e cu atât mai uluitoare, cu cât fostul mijlocaș o luase pe Leverkusen de pe locul 17.
Xabi Alonso are și un alt avantaj, pe lângă faptul că a demonstrat că e cel mai bun tânăr antrenor din lume: are "ADN-ul lui Bayern" în sânge, evoluând pentru bavarezi în perioada 2014-2017. El cunoaște foarte bine clubul și i-ar fi ușor să se impună, știind exact pe ce se bazează. Marele impediment e reprezentat de faptul că ibericul părea tentat să îi dea un răspuns pozitiv lui Liverpool, alt fost club al său ca jucător, "cormoranii" văzându-l la rândul lor înlocuitorul perfect pentru Klopp, care a anunțat că pleacă de pe Anfield la finalul actualei stagiuni.
Bayern vrea să îl convingă pe Xabi Alonso și printr-un transfer de răsunet, fiind gata să îi facă lui Leverkusen o ofertă de nerefuzat pentru Florian Wirtz, "copilul de suflet" al tehnicianului spaniol.
Bavarezii sunt recunoscuți că ratează foarte rar fotbaliști germani de top, iar Wirtz pare să fie o garanție a performanței. Deși are doar 20 de ani, atacantul de bandă (care poate juca și ca mijlocaș central ofensiv), evoluează la cel mai înalt nivel, cifrele sale în ultimele două sezoane fiind uluitoare: 8 goluri și 15 assisturi în acest sezon, după ce în stagiunea 2021-2022 reușise, la doar 18 ani, 10 goluri și 15 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo