Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Românul Andreas Ivan a debutat în Bundesliga, pentru Schalke! Înfrângere usturătoare cu RB Leipzig

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/01/2023 la 22:08 GMT+2

Andreas Ivan este fotbalistul român care astăzi a debutat în Bundesliga. Acesta a jucat primul meci oficial din campionatul Germaniei, în tricoul lui Schalke, la vârsta de 28 de ani.

Andreas Ivan, debut la Schalke! Sursa foto: Imago Images

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Andreas Ivan, fotbalist român, în vârstă de 28 de ani, a debutat în Bundesliga, în tricoul lui Schalke. Acesta a fost introdus la pauză în partida cu RB Leipzig, însă a avut o primă partidă de coșmar, echipa sa suferind o înfrângere usturătoare.
Leipzig conducea deja cu 4-0, încă din prima repriză, după golurile marcate de Andre Silva (dublă), Benjamin Henrichs șiTimo Werner. Gazdele au redus din diferență în minutul 56, iar Andreas Ivan a avut șansa de a marca al doilea gol al echipei sale, dintr-o lovitură liberă executată în minutul 71.
Andreas Ivan a fost transferat de Schalke la începutul sezonului, iar clubul plănuia inițial să-l țină pentru echipa a doua. Mijlocașul de bandă a fost adus de la Rot Weiss Ahlen, un club din liga a patra germană, dar și-a făcut deja debutul în tricoul echipei din Bundesliga în partidele de pregătire din această iarnă.
Karlsruhe, Stuttgarter Kickers, RW Essen, Wuppertaler, Waldhof Mannheim, New York RB, VfR Aalen, Sonnenhof și Rot Weiss Ahlen sunt echipele pe la care a trecut românul, care este cotat la 150.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.
Citește și:

Andreas Ivan a jucat la naționala U21 a României și a fost dorit de Victor Pițurcă la Craiova

Andreas Ivan are două prezențe la naționala U21 a României, iar în 2019, Victor Pițurcă s-a luptat să-l aducă la Universitatea Craiova, într-un an în care oltenii își propuneau titlul. Jucătorul este născut la Pitești, dar nu a jucat pentru vreun club din țară, aflându-se în Germania de mic.
Jucătorul evolua în tricoul celor de la New York Red Bulls pe vremea când fostul selecționer al României a încercat aducerea sa în Bănie. Mijlocașul avea doar 24 de ani la acel moment, iar pasul spre Craiova putea reprezenta ceva bun pentru cariera sa. Nu a fost să fie, iar acum jucătorul speră să-și facă un nume în Bundesliga, acolo unde Schalke se află într-o situație dezastruoasă, fiind pe ultimul loc, cu doar 9 puncte după 17 etape.
Andreas Ivan a jucat în 16 partide pentru echipa a doua a celor de la Schalke, reușind să marcheze 5 goluri și să ofere 3 pase decisive.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo