Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel a pus 7 jucători pe lista de transferuri la Bayern! Germanul are un singur vis în mercato

Nicu Savin

Publicat 07/06/2023 la 14:15 GMT+3

Thomas Tuchel a primit mână liberă de la șefii lui Bayern Munchen pentru a-și pregăti lotul pentru sezonul viitor, iar tehnicianul vrea să opereze o adevărată revoluție. Ca atare, 7 jucători au fost puși pe lista de transferuri, printre ei numându-se nume grele din vestiar. Tuchel speră că prin vânzarea lor clubul va face rost de bani pentru a-i îndeplini marea dorință: aducerea lui Declan Rice.

Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a câștigat cu noroc titlul în Bundesliga, profitând de pasul greșit al celor de la Dortmund în ultima etapă, 2-2 acasă cu Mainz. Clubul bavarez a terminat astfel cu bine unul dintre cele mai tensionate stagiuni din istoria recentă, dar a decis să schimbe radical structura de conducere, Oliver Kahn și Hassan Salihamidzic fiind demiși.
Presa din Germania a scris că s-ar putea renunța chiar și la Thomas Tuchel, dar în cele din urmă boardul de pe Allianz Arena a decis să meragă pe mâna managerului și în seezonul următor. Tuchel a primit mână liberă la echipă și acesta este gata de o adevărată revoluție la nivel de lot.

Thomas Tuchel, gata să renunțe mai mulți fotbaliști de top pentru ca Bayern să-l poată lua pe Declan Rice

Conform jurnaliștilor de la Bild, Tuchel a pus pe lista de transferuri 7 jucători. Cele mai răsunătoare nume din acest grup sunt Sadio Mane, Serge Gnabry și Leroy Sane. Toți cei 3 oameni de atac sunt de vânzare, Tuchel considerând că are în lot și alți fotbaliști la fel de buni, iar aducerea unui atacant central va fi suficientă pentru asigurarea forței ofensive a echipei în sezonul viitor.
Pe picior de plecare mai este și Benjamin Pavard, care a refuzat să semneze prelungirea contractului scandent la anul și Bayern e gata să renunțe la el pentru circa 30 de milioane de €. De asemenea, fundașul dreapta Bouna Sarr, portarul Alexander Nubel și mijlocașul central Marcel Sabitzer, al cărui împrumut la Manchester United s-a încheiat la sfârșitul sezonului, vor părăsi și ei campioana Germaniei în această vară.
Prin vânzarea acestor fotbaliști, Tuchel speră că Bayern va face rost de bani pentru a realiza cel mai scump transfer din istoria clubului. Germanul îl dorește insistent pe Declan Rice, dar West Ham cele 120 de milioane de € pe mijlocașul englez, o sumă neobișnuit de mare pentru standardele lui Bayern. Rice este singura dorință majoră a lui Tuchel în acest mercato, antrenorul fiind convins că acesta va aduce un mare plus liniei mediene a echipei.
Pe lângă cei 7 fotbaliști puși deja pe lista de transferuri, Bayern ar mai putea renunța și la alți jucători, în cazul unor oferte avantajoase. Lucas Hernandez ar fi tentat de o mutare la PSG, iar Bayern nu-l va ține cu forța, deoarece a intrat în ultimul an de contract și l-ar putea pierde gratis în 2024. De asemenea, Leon Goretzka ar fi dorit la Manchester United, iar acesta este hotărât să plece dacă Tuchel nu-l va asigura că va juca un rol cheie în angrenajul său. Nici viitorul lui Joshua Kimmich nu este cunoscut, mijlocașul fiind unul dintre fotbaliștii dezamăgiți de plecarea lui Nagelsmann și există zvonuri că ar putea pleca la Barcelona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo