Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Înlocuitorul lui Tuchel la Bayern, ca și decis! Managerul a recunoscut negocierile: "M-au contactat"

Nicu Savin

Publicat 24/04/2024 la 17:31 GMT+3

Thomas Tuchel va pleca de la Bayern Munchen la finalul sezonului, iar oficialii sunt dispuși să meargă pe mâna lui Ralf Rangnick. Selecționerul Austriei a recunoscut că a fost contactat de oficialii bavarezilor și a dat de înțeles că este tentat să dea curs ofertei, chiar dacă acum se gândește numai la Campionatul European.

Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a avut un sezon mult sub așteptări și de câteva săptămâni bune s-a anunțat că Thomas Tuchel nu va continua pe banca echipei din sezonul viitor. De atunci, oficialii de pe Allianz Arena au studiat mai multe piste, dar au eșuat pe rând.
Xabi Alonso a fost primul pe lista bavarezilor, dar acesta a decis să rămână la Bayer Leverkusen, formație pe care a condus-o către primul titlu din istorie. Julian Nagelsmann a fost și el legat de o revenire la Bayern, dar acesta a decis să continue la naționala Germaniei și după EURO 2024. Nu în ultimul rând, boardul de pe Allianz Arena l-au dorit pe Zinedine Zidane, dar se pare că francezul a refuzat, astfel că s-a ajuns la varianta Ralf Rangnick.

Ralf Rangnick a confirmat că Bayern Munchen l-a contactat

Actualmente selecționer al Austriei, acesta este un bun cunoscător al fotbalului german și șefii lui Bayern sunt gata să meargă pe mâna sa. Presa germană a scris de câteva zile că Rangnick e alesul, iar managerul de 65 de ani a confirmat că este în discuții cu cel mai galonat club al Germaniei, dând de înțeles că e tentat să accepte provocarea.
"Bayern m-a contactat și am informat Federația Austriacă de Fotbal. Avem o relație bazată pe încredere. Mă concentrez pe naționala Austriei, suntem complet concentrați pe EURO. Mă simt foarte confortabil aici. Deocamdată nu există motive să mă gândesc la oferte într-un mod intensiv și concret. Dar când cei de la Bayern îmi spun: "Te iubim", atunci va trebui să mă întreb dacă vreau asta. Dar voi discuta mai întâi cu Federația Austriacă", a spus Rangnick pentru austriecii de la 90minuten.at.
Contractul lui Rangnick cu Federația din Austria e valabil până în 2026, dar nu ar trebui să existe probleme dacă antrenor va decide să accepte oferta de la Bayern Munchen. Neamțul are suficiente atuuri să reușească în Bavaria, pentru că are o experiență vastă în fotbalul german, unde a antrenat echipe ca Schalke, Stuttgart sau RB Leipzig.
Poate singurul său minus e că nu s-a descurcat la singurul club uriaș pe care l-a antrenat: Manchester United. Neamțul a stat pe banca "diavolilor" între decembrie 2021 și iunie 2022 (29 de meciuri), dar nu a fost confirmat ulterior în funcție.
Conform presei germane, șefii lui Bayern îl vor insistent pe Rangnick, dar au și un plan de rezervă, în caz că acesta va refuza. Hansi Flick și Lucien Favre sunt cele două nume avansate de mai multe publicații nemțești, primul având în mod cert mai multe argumente să fie ales
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo