Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Planul de rezervă al lui Bayern! Ce variante are clubul în caz că pică negocierile cu Ralf Rangnick

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/04/2024 la 23:36 GMT+3

Conducerea lui Bayern Munchen și-a conturat un plan de rezervă pentru cazul în care negocierile cu Ralf Rangnick vor ajunge într-un punct mort. Oficialii clubului bavarez sunt cu ochii pe alți doi antrenori care i-ar putea lua locul lui Thomas Tuchel.

Max Eberl (C), Board Member for Sport FC Bayern München poses with Herbert Hainer (L), Presseident of FC Bayern München and Jan-Christian Dreesen, CEO of FC Bayern München at the field of play of the Allianz Arena after a press conference in which Eberl i

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Ștefania Giogîlea
Bayern Munchen se află în căutarea unui antrenor, după ce Thomas Tuchel a anunțat că va pleca la finalul sezonului. Conform presei din Germania, favoritul numărul 1 pentru postul de antrenor al bavarezilor este Ralf Rangnick.
Neamțul, care are experiență în Bundesliga, unde a ajutat-o pe RB Leipzig să promoveze în primul eșalon și să încheie de două ori în Top 4, este în prezent selecționerul Austriei și ar urma să o preia pe Bayern după Campionatul European din Germania, din această vară.
Deși presa internațională a anunțat că negocierile dintre cele două părți sunt destul de avansate, se pare că șefii lui Bayern și-au conturat și un plan de rezervă, pentru situația în care discuțiile cu Rangnick se vor bloca. Pe lista posibililor candidați pentru postul de antrenor s-ar afla Lucien Favre și Hansi Flick.

Bayern are un plan de rezervă

Lucien Favre a antrenat-o ultima oară pe Nice, în sezonul 2022/23. El are o vastă experiență în Bundesliga, fiind antrenor în trei rânduri în campionatul german, unde le-a pregătit pe Hertha Berlin (2007 - 2009), Borussia Monchengladbach (2011 - 2015) și Borussia Dortmund (2018 - 2020).
Antrenorul elvețian, care a reușit să câștige doar un trofeu în Germania, s-a făcut remarcat pentru stilul său de joc ofensiv, dar și pentru abilitatea de a lucra cu jucătorii tineri și de a-i transforma în fotbaliști de top.
Al doilea nume de pe lista de rezervă a bavarezilor este Hansi Flick, cunoscut pentru succesele sale ca antrenor al lui Bayern, pe care a antrenat-o între 2019 - 2021. În timpul mandatului său, echipa a câștigat nu mai puțin de 7 trofee, inclusiv o Ligă a Campionilor și două titluri consecutive în Bundesliga.
Ulterior, Hansi Flick a preluat conducerea naționalei Germaniei, fiind selecționer în perioada 2021 - 2023. La cârma primei selecționate a continuat să-și demonstreze abilitățile de lider și tactician, contribuind la dezvoltarea și performanțele echipei. Acest factor a consolidat reputația lui Flick, care este unul dintre cei mai talentați antrenori din fotbalul european.
Până în acest moment, clubul bavarez nu a emis nicio declarație oficială cu privire la aceste două opțiuni alternative. Fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă cine va fi persoana care va prelua banca tehnică a echipei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo